Αύριο το πρωί θα αποσταλεί το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης στους θεσμικούς εταίρους της ΕΕ, για την παράταση της δανειακής σύμβασης. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το περιεχόμενο της σχετικής επιστολής βρίσκεται ακόμα υπό επεξεργασία. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τις Βρυξέλλες, οι οποίες αναμένουν το επίσημο αίτημα της Ελλάδας, προκειμένου να συγκληθεί έκτακτο Eurogroup την Παρασκευή, οπότε και έληγε το τελεσίγραφο των εταίρων. 

Για αύριο, Πέμπτη, προγραμματίζεται η συνεδρίαση του Euro Working Group για την προετοιμασία των όσων θα συζητηθούν την Παρασκευή, με σκοπό να εξεταστεί το ελληνικό αίτημα. 

Ωστόσο, η πρόταση της Ελλάδας δεν βρίσκει έως τώρα πρόσφορο έδαφος στο Βερολίνο. «Δεν υπάρχει δανειακή σύμβαση με την Ελλάδα αλλά πρόγραμμα στήριξης» τόνισε ο Βόλφγκαν Σόιμπλε, ενώ σήμερα ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γέγκερ, υπογράμμισε ότι «δεν είναι αποδεκτή και δεν θα γίνει αποδεκτή μία παράταση χωρίς την εφαρμογή των συμπεφωνημένων μεταρρυθμίσεων, τα δύο αυτά πράγματα είναι αδιαχώριστα».