Επίθεση στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης.

Αφορμή για την επίθεση αποτέλεσε η δήλωση του Γιάννη Πανούση στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5», σχετικά με τη συνθήκη Σένγκεν.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Πανούσης δήλωσε χαρακτηριστικά πως «Μπορούμε να λύσουμε το θέμα του Δουβλίνο 2, 3, 4, 5 ή να σπάσουμε το Σένγκεν; Εγώ θα έσπαγα το Σένγκεν, αλλά μιλάω ως Γιάννης Πανούσης, μην παρεξηγηθώ».

Ο κ. Καραγκούνης σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Την ώρα που η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ιταλίας  (που όπως και η Ελλάδα έχει  μεγάλο πρόβλημα παράνομης μετανάστευσης μέσω της θάλασσας) βγάζει στους δρόμους αστυνομία και στρατό, λόγω του φόβου για χτύπημα από Τζιχαντιστές, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Πανούσης δηλώνει  ότι στόχος του είναι να «σπάσει» τη συνθήκη Σένγκεν και να αφήσει ελεύθερους όλους τους παράνομους μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας.

«Με τη βιαστική και επιπόλαια ενέργειά του, ο κύριος Πανούσης ουσιαστικά προσκαλεί  κάθε παράνομο μετανάστη - και μάλιστα χωρίς κανένα περιορισμό - στην Ελλάδα. Και παράλληλα καταλύει και μηδενίζει όλες τις υποδομές ελέγχου εισόδου στην χώρα, ιδιαίτερα στις παραμεθόριες και νησιωτικές περιοχές», προσθέτει και καταλήγει:

Μόνο ως κακόγουστο αστείο θα μπορούσε να εκλάβει η Νέα Δημοκρατία τέτοιες προθέσεις και καλούμε τον αρμόδιο υπουργό να ανακαλέσει άμεσα τις ανακοινώσεις του.  

Γιατί, είναι βέβαιο ότι τόσο η Ευρώπη, όσο και κάθε λογικός Έλληνας δεν μπορεί να αποδεχτεί τέτοιες αντιευρωπαϊκές πολιτικές.