ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 233 ψήφους ο Προκόπης Παυλόπουλος

Δημοσίευση 18 Φεβρουαρίου 2015, 19:27 / Ανανεώθηκε 18 Φεβρουαρίου 2015, 23:35
Νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 233 ψήφους ο Προκόπης Παυλόπουλος
Facebook Twitter Whatsapp

Ο πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος είναι ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος είναι ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως προέκυψε από την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή.

Ο κ. Παυλόπουλος συγκέντρωσε 233 ψήφους, έναντι 30 ψήφων του Νίκου Αλιβιζάτου (Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ). Τριάντα δύο βουλευτές ψηφισαν «παρών» (KKE και Χρυσή Αυγή).

Eκτός από τους κυρίους Μητσοτάκη, Μιχελογιαννάκη, Κοντό και Αναστασιάδη που είχαν ενημερώσει ότι δεν θα έδιναν το παρών, απουσίασε, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννα Γαϊτάνη.

H ανακοίνωση της Βουλής:

Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος εξελέγη νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.

Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος που προτάθηκε από τις Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έλαβε 233 ψήφους, έναντι 30 ψήφων που έλαβε ο κ. Νίκος Αλιβιζάτος, ο οποίος προτάθηκε από τις Κ.Ο. του Ποταμιού και του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Κατά τη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας, ψήφισαν 295 βουλευτές, 32 ψήφισαν «ΠΑΡΩΝ», ενώ 5 βουλευτές ήταν απόντες.

Αμέσως μετά την ψηφοφορία, πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, επισκέφτηκε στο γραφείο του τον κ. Παυλόπουλο για να του ανακοινώσει το αποτέλεσμα.

Ο νέος Πρόεδρος κατά τη συνάντηση τόνισε πως αποδέχθηκε την εκλογή του ως μέγιστο χρέος απέναντι στον πολίτη και στο Σύνταγμα.

«Το χρέος αυτό συμπυκνώνεται στον όρκο του Προέδρου της Δημοκρατίας και έχει τέσσερις άξονες» είπε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε:

«Την απαρέγκλιτη τήρηση του Συντάγματος χωρίς καμία έκπτωση, την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας, την προστασία των αδυνάτων και του δημοσίου συμφέροντος. Υπεράσπιση για να βγούμε από τον εφιάλτη της κρίσης που ζούμε. Δίνουμε τον αγώνα μαζί με τους ευρωπαϊκούς λαούς, όχι μόνο για μας αλλά για την ίδια την Ευρώπη».

«Ξαναγυρίζουμε στις ρίζες της που έθεσαν οι ιδρυτές της» πρόσθεσε και τόνισε ότι όπως δεν έκανε μέχρι τώρα εκπτώσεις αυτό και θα πράξει μέχρι την τελευταία ημέρα που θα βρίσκεται στο υψηλότερο αξίωμα της Πολιτείας.

Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα ορκιστεί αμέσως μετά τη λήξη της θητείας του νυν Προέδρου Κάρολου Παπούλια.

Δείτε πώς μετέδωσε το newpost την ψηφοφορία