«Το παλιό πρόγραμμα έχει πεθάνει, χάνουν το χρόνο τους», διαμηνύει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας σε αποκλειστική συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό  Stern.

Στην προδημοσίευση της συνέντευξης, από τον ελληνικό ενημερωτικό ιστότοπο The Press Project, ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι το πρόγραμμα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων που έχει εφαρμοστεί στη χώρα του απέτυχε.

Σύμφωνα με την προδημοσίευση, ο κ. Τσίπρας δήλωσε χαρακτηριστικά:

Για εμάς το παλιό πρόγραμμα έχει πεθάνει. Η πρόταση επιμήκυνσης για 6 μήνες είναι παράδοξη. Όποιος έχει τέτοιες ιδέες, χάνει τον χρόνο του.

«Τα τελεσίγραφα δεν θα έπρεπε να έχουν χώρο στην ΕΕ. Κανείς δεν μπορεί να έχει την απαίτηση να συνεχίσουμε εκεί που σταμάτησε η κυβέρνηση Σαμαρά», υπογραμμίζει και λέει ότι η Ελλάδα δεν θέλει «άλλα δάνεια βοήθειας, αλλά χρόνο, ώστε να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις. Γι' αυτό χρειαζόμαστε ένα πρόγραμμα-γέφυρα. Αυτό θα μας δώσει δυνατότητα για ρευστότητα μέσω βραχυπρόθεσμων ομολόγων».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ζητάει από την Ευρώπη να μην επιβληθούν νέα μέτρα.  «Τα μέτρα πρέπει να αλλάξουν» λέει χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, όσον αφορά στο Plan B, για την περίπτωση που η Ελλάδα θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως δεν υπάρχει.  «Δεν το χρειαζόμαστε, γιατί θα μείνουμε στο ευρώ. Αλλά δεν θα πετύχουμε αυτό το στόχο εις βάρος των αδυνάτων, όπως η προηγούμενη κυβέρνηση», δήλωσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για την Γερμανία και τα αιτήματά της ανέφερε ότι την πρόταση του Σόιμπλε, να στείλει 5.000 εφοριακούς, την δέχομαι ευχαρίστως «Ας στείλει 5.000».

Σύμφωνα με τον ιστότοπο thepressproject.gr η συνέντευξη θα δημοσιευθεί στο περιοδικό Stern αύριο Πέμπτη, και θα μεταδοθεί αποκλειστικά για την Ελλάδα από το TPP στις 05:55'.