Έντονες αντιδράσεις προκαλούν οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, εναντίον τηλεοπτικού καναλιού. Συγκεκριμένα, εξερχόμενος του Μαξίμου μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις  αναφορές σε Κούγκι, ο κ. Καμμένος είπε: 

Μπορεί να μην έχουν ανατιναχτεί κάποια κανάλια, ιδίως στον Πειραιά κοντά, αλλά έχει ανατιναχτεί η ελληνική οικογένεια.


Με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι και η διοίκηση του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ, τονίζουν ότι «δεν πρόκειται να φοβηθούν από τις απειλές καμίας εξουσίας και θα συνεχίσουν να επιτελούν στο ακέραιο και αμερόληπτα το δημοσιογραφικό τους καθήκον.

Είναι αυτονόητο ότι απειλές εναντίον Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αποτελούν θέμα δημοκρατίας».

ΝΔ: Να μας πει ο κ. Τσίπρας αν συμφωνεί

Οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης τις χαρακτήρισε απαράδεκτες και τόνισε:

Εκ μέρους της κυβέρνησης, ο κ. Καμμένος τρομοκρατεί τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να μας πει, αμέσως, αν συμφωνεί με τις απαράδεκτες δηλώσεις του υπουργού του. Η Δημοκρατία ούτε φιμώνεται, ούτε τρομοκρατείται.

Ποτάμι: Δυστυχώς για τη χώρα ο κ. Καμμένος είναι υπουργός Άμυνας

Για εμπρηστικές δηλώσεις κάνει λόγο το Ποτάμι. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Oι εμπρηστικές δηλώσεις του αρχηγού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων περί ανατινάξεων ΜΜΕ είναι μια ανοιχτή πρόκληση για τη Δημοκρατία. Δυστυχώς για τη χώρα ο κ. Καμμένος είναι πλέον ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτός που πρέπει να απολογηθεί για τις συνεχείς ακρότητες των ΑΝΕΛ και του αρχηγού τους είναι αυτός που τον επέλεξε σε αυτόν τον εθνικό ρόλο.

ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Καμμένος να μην παίζει με τα σπίρτα

Απαράδεκτες χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, τονίζοντας:

Υπαινιγμοί και επιθέσεις κατά Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, είναι απαράδεκτες και βάλουν ευθέως κατά της ελευθερίας της έκφρασης και του δημοκρατικού διαλόγου.

Αντί ο κ. Καμμένος να απειλεί ότι θα κάνει την Ελλάδα Κούγκι καλό είναι να μην παίζει με τα σπίρτα.