Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Κορυφώνεται η αγωνία στο Μέγαρο Μαξίμου αν αναμονή της επίσημης αντίδρασης του Euroworking Group στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για εξάμηνη επέκταση της δανειακής σύμβασης. 

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται σοβαρά προβληματισμένος καθώς από την σημερινή απόφαση του Euroworking Group θα κριθεί εάν θα συνεδριάσει ή όχι το Eurogroup- μέσω τηλεδιάσκεψης όπως αποκάλυψε ο Γιάνης Βαρουφάκης- για να αποφασίσει εάν θα γίνει συζήτηση για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών. 

Το κείμενο-αίτημα της ελληνικής πλευράς παρέδωσε στα χέρια του Γερούν Ντάινσεμπλουμ ο Γιώργος Χουλιαράκης κι από εκεί και πέρα θα ξεκινήσει συζήτηση στο Euroworking για το εάν υπάρχουν σημεία ταύτισης πάνω στα οποία μπορεί να γίνει περαιτέρω διαβούλευση για την εξεύρεση λύσης. 

Η αγωνία του πρωθυπουργού αποτυπώθηκε και κατά τα ραντεβού που είχε χθες το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου με τους πολιτικούς αρχηγούς που τον επισκέφθηκαν: Τους Σταύρο Θεοδωράκη και Ευάγγελο Βενιζέλο. Ειδικά στο τετ α τετ με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο κ. Τσίπρας άφησε να εννοηθεί ότι εκείνο που φοβάται είναι η επιμονή των δανειστών στην ταύτιση της δανειακής σύμβασης με το πρόγραμμα, κάτι που η ελληνική πλευρά διαχωρίζει καθώς το πρόγραμμα περιλαμβάνει και συγκεκριμένα μέτρα. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αν και διαφωνεί με αυτήν την προσέγγιση του Μαξίμου, κάτι που είπε και στον πρωθυπουργό, τον διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει την προσπάθεια καθώς έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος στην διαπραγμάτευση και πρέπει να υπάρξει κατεπειγόντως συμφωνία. Στις δηλώσεις του αργότερα θεώρησε ως αυτονόητη την συνεδρίαση του Eurogroup προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις επί του πλαισίου που καταθέτει η κυβέρνηση μαζί με κοστολογημένες προτάσεις με μεταρρυθμίσεις.