current views are: 2

19 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση10:08

Παππάς: Το κλίμα βελτιώνεται για τις ελληνικές θέσεις

Για τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης μίλησε ο Νίκος Παππάς.

Δημοσίευση 10:08’
αρθρο-newpost

Για τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης μίλησε ο Νίκος Παππάς.

Για τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης μίλησε ο Νίκος Παππάς.

Μιλώντας στον Real Fm, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε:

Υπήρξαν δηλώσεις της Γερμανικής ηγεσίας που ήταν απαράδεκτες, αλλά θέλω να διαβεβαιώσω ότι το κλίμα βελτιώνεται για τις Ελληνικές θέσεις. Αντιλαμβάνονται όλοι ότι η Ευρώπη δεν μπορεί παρά να βασιστεί στους θεσμούς του διπλού σεβασμού και νομίζω με αυτές τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές περπατάμε. Θα βρεθεί λύση, είμαστε πολύ αισιόδοξοι.

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε πως «έχουν γίνει οι απαραίτητες προσπάθειες για να είναι ευτυχής η κατάληξη και να προχωρήσουν τα πράγματα προς το συμφέρων όλων μας. Μας έλεγαν –Τι ζητάτε; Κι εμείς απαντούσαμε, ότι –Δεν ζητάμε, συζητάμε. Εξηγούσαμε ότι όλη η Ευρώπη είναι σε σταυροδρόμι. Το ζήτημα είναι αμειγώς πολιτικό» και πρόσθεσε:

Η Γερμανική ηγεσία προσπαθεί να εξηγήσει στον Γερμανικό λαό τη συμβαίνει και η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει αυτά που έχει συμφωνήσει, στο πλαίσιο των κοινά συμφωνημένων κανόνων ακόμα και όταν δεν συμφωνούμε με αυτό, όπως το σύμφωνο σταθερότητας όπου ο κύριος Πρόντι το είχε χαρακτηρίζει ζουρλομανδία.

«Η ελληνική κυβέρνηση κινείται χωρίς έπαρση, με σθένος, με αποφασιστικότητα, με τεκμηρίωση, με πίστη στις δυνάμεις της οι οποίες δεν είναι άλλες από την λαϊκή υποστήριξη. Ήταν κρίσιμη η συμμετοχή του λαού μας στις κινητοποιήσεις της περασμένης Τετάρτης. Συνέβαλε πολύ στο να έχει η ελληνική αντιπροσωπία τη στάση που κράτησε μέχρι το τέλος», επεσήμανε. 

«Να δούμε αν θα έχουμε Eurogroup. Αυτά μπορούν να εγκριθούν και δια της περιφοράς. Ο Ελληνικός λαός, μπορεί να είναι βέβαιος ότι η επιστολή αυτή λέει αλήθειες, χρησιμοποιεί τη γλώσσα όπως πρέπει. Ζητά την παράταση της δανειακής σύμβασης για να βρούμε τη μετάβαση, από την μνημονιακή εποχή, στην εποχή όπου το ελληνικό πρόγραμμα, θα είναι ένα πρόγραμμα για την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη», είπε ο κ. Παππάς και σημείωσε:

Όλες οι διαρροές και τα δημοσιεύματα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία και να τις αναπαράγουμε με σκεπτικισμό. Να ανιχνεύουμε και να υποθέτουμε αν υπάρχει πίσω από αυτές μια πολιτική σκοπιμότητα. Τις διαβάζουμε, τις μελετούμε και τις αξιολογούμε. Πάντα δουλεύουμε για τη λύση.

«Εμείς έχουμε κάνει ξεκάθαρο ότι δεσμευόμαστε να μην πάρουμε μέτρα που θα δημιουργούν αρνητικές δημοσιονομικές επιπτώσεις. Το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών είναι μια μεγάλη πληγή και η ελληνική κυβέρνηση καταθέτει τη στρατηγική της για το πώς αυτός ο γόρδιος δεσμός μπορεί να ξεμπλεχτεί και να αρχίσει το δημόσιο να εισπράττει χρήματα. Αν υπάρχει κάποια καλύτερη ιδέα, είμαστε ανοιχτοί να την ακούσουμε», κατέληξε. 


σχετικα αρθρα