«Οι συντάξεις μπορούν να καταβάλλονται κανονικά όλο το 2015, το 2016 και το 2017», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM», ο Γιώργος Ρωμανιάς δήλωσε:

Από εκεί και πέρα πρόβλημα θα υπάρξει και μάλιστα πολύ μεγάλο. Με το PSI τα αποθεματικά που είχαν τα ταμεία εξαφανίστηκαν και μάλιστα αυτή τη στιγμή ελάχιστα ταμεία έχουν αποθεματικά. Τα περισσότερα δεν έχουν τίποτα. Επομένως, μετά από τέσσερα με πέντε χρόνια και αν θέλετε να πάμε και στο μέλλον τα παιδιά και τα εγγόνια μας δεν θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν σύνταξη. Χρειάζεται μια εξ’ υπαρχής αναδημιουργία, ανάταξη του συνταξιοδοτικού συστήματος για το μέλλον.

Ο κ. Ρωμανιάς ανέφερε ακόμη ότι «δεν έκανε καμία πρόταση τώρα. Την πρόταση την έκανα στα πλαίσια του κοινωνικού διαλόγου το 2009. Είναι δική μου πρόταση, δεν έχει τεθεί καν στο κυβερνητικό επίπεδο και έγραψαν και στις εφημερίδες ότι είναι μια πρόταση παλιά, την οποία εγώ έχω υποστηρίξει, επιστημονική πρόταση, ισχύει σε άλλες χώρες και έχει το προτέρημα ότι εξασφαλίζει κοινωνική δικαιοσύνη διότι όλοι οι Έλληνες παίρνουν την ίδια σύνταξη με τα ίδια χρόνια και με τις ίδιες προϋποθέσεις».