Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος 

Στο παρελθόν έχουν συμβεί πολλά. Τσίπρας και Βενιζέλος έχουν ανταλλάξει βαριές κατηγορίες και εντός και εκτός Βουλής. Ο κύριος Βενιζέλος θεωρεί πως από τον ΣΥΡΙΖΑ τον είχαν στοχοποιήσει αρκετές φορές και για θέματα όχι σοβαρά. Από τότε κύλησε νερό στο αυλάκι, έγιναν εκλογές ο κύριος Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός της χώρας και ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση. Οι δυο τους είχαν συναντηθεί και προεκλογικά στο υπουργείο Εξωτερικών όπου είχε γίνει και ο περίφημος διάλογος με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να λέει στον κύριο Τσίπρα «που πας θα σε γ....σουν» κ.λ.π. 

Παρά τις όποιες αντιρρήσεις έχει μέχρι τώρα ο κύριος Βενιζέλος για την τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και κυρίως ο κύριος Βαρουφάκης στη διαπραγμάτευση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έφυγε με καλές εντυπώσεις από το Μέγαρο Μαξίμου. 

Μάλιστα ο κύριος Βενιζέλος παρέδωσε και έναν ολόκληρο φάκελο στον πρωθυπουργό και εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου έδωσε και επιχείρημα στην ελληνική κυβέρνηση καθώς είπε πως από την στιγμή που αιτούμαστε παράταση της δανειακής σύμβασης το eurogroup πρέπει να συνεδριάσει. 

Οι ενστάσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι πολλές ωστόσο είδε με καλό μάτι τη δημόσια δήλωση του πρωθυπουργού περί εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης και περί ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών από τον κύριο Τσίπρα. Έτσι κι αλλιώς ήταν αυτό που από το 2012 είχε προτείνει ο κύριος Βενιζέλος. Μπορεί τα πράγματα να είναι δύσκολα ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξει προσέγγιση των δύο κομμάτων, δίνοντας στον πρωθυπουργό τη δυνατότητα ελιγμών ακόμη και αν αντιμετωπίσει προβλήματα στο εσωτερικό του κόμματος του.