Γράφει ο Βαγγέλης Βιτζηλαίος

Η γερμανική άρνηση στο ελληνικό αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης κυριαρχεί στις αναφορές των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

«Ο Σόιμπλε απορρίπτει το αίτημα από την Αθήνα» είναι ο τίτλος του πρώτου θέματος της γερμανικής Handesblatt κάνοντας αναφορά στις δηλώσεις του εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ιστότοπος του Spiegel ο οποίος αναφέρει ότι «η Γερμανία απορρίπτει το αίτημα της Ελλάδας».

Με ένα τεράστιο «Όχι» η λαϊκή εφημερίδα Bild σχολιάζει την άρνηση του Βερολίνου «απέναντι στους έλληνες ριζοσπάστες».

Financial Times τονίζουν ότι «η Γερμανία απορρίπτει το αίτημα για παράταση» αφού «σύμφωνα με το Βερολίνο η Αθήνα αφήνει πολλά ερωτήματα αναπάντητα».

H Wall Street Journal επισημαίνει ότι «η Ελλάδα και οι πιστωτές της από την Ευρωζώνη θα πρέπει να εργασθούν για να γεφυρώσουν τις διαφορές τους όσον αφορά τους όρους της παράτασης του προγράμματος στήριξης, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι της Ευρωζώνης μετά την υποβολή του σχετικού αιτήματος από την Αθήνα.

Το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ συγκάλεσε για αύριο το συμβούλιο Eurogroup στις Βρυξέλλες, ενώ αξιωματούχοι ήλπιζαν ότι το θέμα θα αντιμετωπιζόταν με μία τηλεδιάσκεψη, υποδηλώνει ότι οι διαφορές μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της παραμένουν σημαντικές, σημειώνει ωστόσο το δημοσίευμα.

«Nein! Η γερμανία απορρίπτει το ελληνικό αίτημα για παράταση» γράφει το αμερικανικό CNBC. Το αμερικανικό δίκτυο επισημαίνει ότι η άρνηση έρχεται την ώρα που η Αθήνα κινδυνεύει