Για επιζήμιες ενέργειες της κυβέρνησης στον ενεργειακό τομέα κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Κώστας Καραγκούνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Κυβέρνηση Σαμαρά με τις συμφωνίες στις οποίες προχώρησε, κατέστησε την Ελλάδα κεντρικό ενεργειακό κόμβο της Νοτιανατολικής Ευρώπης για τις επόμενες πολλές δεκαετίες, δημιουργώντας εναλλακτικές πηγές προμήθειας φυσικού αερίου για τη χώρα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εξασφάλισε τη διέλευση του αγωγού TAP, σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και δέσμευσε ποσότητα 1 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως για τη χώρα, με 5 κόμβους διασύνδεσης στη βόρεια Ελλάδα για την περαιτέρω επέκταση του δικτύου.

Περαιτέρω, εξασφάλισε τη συμμετοχή της Ελλάδος στην κοινοπραξία του TAP  με την εξαγορά του 5% από την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας το 2020, κάτι που ο κ. Λαφαζάνης και η συγκυβέρνηση Τσίπρα προφανώς αγνοεί.

Η άγνοια των τόσο σύνθετων θεμάτων ενεργειακής πολιτικής και ειδικά αυτών που άπτονται της διεθνούς πολιτικής ενέργειας, οδηγούν σε επιζήμιες για τη χώρα κινήσεις.

Επιτυχίες που πραγματοποιήθηκαν μετά από προσπάθειες ετών, κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα μέσα σε μια μέρα.

Ας καταλάβει η Κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να παίζει με την ενεργειακή μας πολιτική που έχει κάθε δυνατότητα να σφραγίσει θετικά το οικονομικό μας μέλλον.