«Εμείς δεν επιχαίρουμε, αλλά χαιρόμαστε ως Νέα Δημοκρατία με συγκρατημένη αισιοδοξία που διαφαίνεται ότι αύριο θα έχουμε λύση του προβλήματος», δήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Μιλώντας στον Real Fm και την εκπομπή των Τάκη Χατζή και Μάκη Γεωργίου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως «θέση και επιθυμία μας είναι να υπάρξει θετική εξέλιξη. Στηρίζω μέχρι του βαθμού που δεν διακινδυνεύεται η θέση της Ελλάδας». 

Σχολιάζοντας το ελληνικό αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης, επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να κρατήσει τα προσχήματα, σχετικά με ό, τι έλεγε μέχρι χθες. Όλοι ξέρουμε ότι πίσω από τη δανειακή σύμβαση υπάρχει ένα annex, στο οποίο ζητούνται περισσότερες δεσμεύσεις». 

«Όλοι έχουν πάρει την απόφαση να οδηγηθούν σε λύση του προβλήματος», πρόσθεσε.

Όσον αφορά στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις, ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι η ΝΔ θα το ψηφίσει, παρόλο που έχει δύο ενστάσεις. «Η πρώτη είναι ότι καταργείται το όριο του ενός εκατ. ευρώ και η δεύτερη ότι για όσους έχουμε ξεχρεώσει την εφορία είναι λίγο άδικο να επιβραβεύονται οι μπαταχτσήδες  εκ συνειδήσεως ή οι 'δεν πληρώνω'».

Για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, δήλωσε ότι η συγκίνησή του για την υποψηφιότητά του ήταν «ανθρώπινη» και πρόσθεσε πως «είναι λογικό στον ΣΥΡΙΖΑ να προτιμούσαν αριστερό Πρόεδρο». «Ακόμη και ο Διαμαντόπουλος των γουναράδικων ψήφισε Παυλόπουλο», σημείωσε.

Σχετικά με την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην προσέλθει στην ψηφοφορία για τον ΠτΔ και να μην ψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε:

Δεν ξέρω αν το σκεπτικό του ήταν να κλείσει την πόρτα του καραμανλικού μπλοκ. Νομίζω ότι για τις όποιες ανθρώπινες φιλοδοξίες μπορεί να ήταν λάθος στρατηγική. Δεν επιλέγεις το θέμα της εκλογής ενός ομοϊδεάτη σου στην προεδρία της Δημοκρατίας για να διαφοροποιηθείς. Το θεωρώ λάθος προσωπικής στρατηγικής. Αν ο τόσο αγαπητός μου συνάδελφος ο κ. Μητσοτάκης ή οποιοσδήποτε άλλος θέλει να διαφοροποιηθεί σχετικά με την ηγεσία του κόμματος, θα λήξει το θέμα της διαπραγμάτευσης και την ερχόμενη εβδομάδα θα πρέπει να κάνουμε Κοινοβουλευτική ομάδα. Ας σηκωθεί λοιπόν ενώπιον των συναδέλφων όλων να μας πει την διαφοροποίησή του και να πει τι ακριβώς θέλει

«Η ματαίωση της Κ.Ο. δεν οφείλετο στον Αντώνη Σαμαρά, αλλά σε δική μου πρωτοβουλία», κατέληξε.