Οι δανειστές οφείλουν να δουν ότι το πρόγραμμα που επέβαλαν απέτυχε, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Λεουτσάκος σημειώνοντας ότι «δεν θα υπάρξει κωλοτούμπα, αλλά σταθερότητα».

Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm ο κ. Λεουτσάκος είπε για τη διαπραγμάτευση «θα φανεί σε λίγες ώρες, μέρες. Γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι δεν θα είναι μία εύκολη διαπραγμάτευση. Έχουμε ορισμένες σταθερές. Διεκδικούμε μία ανάσα για τη χώρα και τον λαό, έναν σεβασμό. Oφείλει η ελληνική κυβέρνηση να υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά του. Θα τα καταφέρουμε υπάρχει η λαϊκή ενότητα. Όχι μόνο για τη χώρα αλλά για την ίδια την Ευρώπη».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας το γερμανικό «όχι» στο ελληνικό αίτημα για παράταση είπε ότι «γνωρίζουμε ιστορικά ότι είναι πεισματάρηδες. Οφείλουν να ξαναδούν ορισμένα πράγματα, να δουν ότι το πρόγραμμα που επέβαλαν έχει αποτύχει» και πρόσθεσε:

Δεν θα υπάρξει κωλοτούμπα, αλλά μία σταθερότητα. Θα υπερασπιστούμε τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού μέχρι τέλους.

Για την επιστολή Βαρουφάκη είπε, μεταξύ άλλων ότι δεν είναι πανάκεια οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί. «Είναι μία βάση για μία συμφωνία. Συλλογικές συμβάσεις και εργασιακός μεσαίωνας δεν έχουν καμία σχέση με το δημοσιονομικό ζήτημα της χώρας» επισήμανε, λέγοντας ότι δεν μποροιύν να υπάρξουν παροχές.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι δεν δέχεται τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών περι κατώτατου μισθού στο επίπεδο του 2014 λέγοντας ότι δέχεται τη δήλωση του πρωθυπουργού «ότι με νομοθετική πρωτοβουλία θα αποκξατασταθεί σταδιακά το κατώτατο ημερομίσθιο».

Για τα περί «Μνημονίου 3» είπε ότι «τα μνημόνια που γνωρίσαμε δημιούργησαν ένα πολιτικό αποτέλεσμα και μια κοινωνική πραγματικότητα. Να δουν ότι το πρόγραμμα που επέβαλαν ήταν ένα λάθος πρόγραμμα».

Ο κ. Λεουτσάκος σημείωσε ότι «δεν είναι κατ' ανάγκη να ζητήσουμε λεφτά. Η χώρα μας μπορεί να ζήσει χωρίς δανεικά» διευκρινίζοντας ότι τα όποια χρήματα «πρέπει να χρησιμοποιηθούν σε μια παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και όχι να τα σκορπάει σε πολιτικούς φίλους της».