Τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα δοθούν οι αυξήσεις στους στρατιωτικούς, οι οποίες θα μετακυλήσουν και στους αποστράτους επανέλαβε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας από τη Λάρισα όπου βρέθηκε σήμερα το πρωί.

Συγκεκριμένα ο Πάνος Καμμένος, επισκέφθηκε την έδρα της 1ης Στρατιάς, το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας, το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λάρισα, την 110 Πτέρυγα Μάχης και  εγκαινίασε το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων το οποίο βρίσκεται στα «σπλάχνα» ενός βουνού  στην περιοχή Κουτσόχερο.

«Εγκαινιάσαμε ένα κορυφαίο έργο για την Πολεμική Αεροπορία, το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων, στη Λάρισα. Ένα υπερσύγχρονο σύστημα, θα ελέγχει  το σύνολο των αεροπορικών δυνάμεων της χώρας.  Η Λάρισα αποτελεί για τις Ένοπλες Δυνάμεις ένα δεύτερο Πεντάγωνο, ένα δεύτερο Στρατηγείο», τόνισε ο κ. Καμμένος.

Ερωτηθείς σχετικά για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας απάντησε ότι «πιστεύω πως θα έχουμε τη χαρά να τον υποδεχτούμε και εδώ τον κ. Παυλόπουλο. Είναι σημαντικό ότι σε μία δύσκολη στιγμή που το έθνος διαπραγματεύεται ενωμένο στο εξωτερικό, έχουμε έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας που εκλέγεται με πάρα πολύ μεγάλη πλειοψηφία. Αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες μπορούμε να ενωθούμε και όταν οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι και από κοινού διεκδικούμε, θα πετύχουμε το στόχο μας. Τις επόμενες ώρες, στο Eurogroup, έχουμε μία μάχη. Είμαι βέβαιος ότι η Ελλάδα ενωμένη με έναν νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με πολιτικές δυνάμεις που έχουν αντιληφθεί ότι δεν μπορούν πλέον να αντιπολιτεύονται σε μία εθνική προσπάθεια θα πετύχουμε το λογικό». 

Όπως εξήγησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας «αυτό που ζητάει η ελληνική κυβέρνηση είναι το λογικό, δηλαδή να εφαρμοστεί η Δημοκρατία. Οι πολίτες να επιλέγουν την πολιτική την οποία θέλουν να ασκηθεί από μία εκλεγμένη κυβέρνηση. Αυτό θα γίνει αρκετά σύντομα, προκειμένου η πορεία της χώρας με ένα νέο πολιτικό σύστημα και με μία νέα πολιτική πρακτική να σταματήσει τη φτωχοποίηση των Ελλήνων, να σταματήσει την ανεργία, την εσωτερική υποτίμηση και τα λουκέτα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ευνοϊκές μεταθέσεις εφέδρων λέγοντας ότι «ήδη χαράξαμε μία καινούργια πολιτική. Η 1η Στρατιά που εδρεύει στη Λάρισα, όπως ενημέρωσα ήδη, θα δεχθεί το σύνολο, μαζί με τα νησιά, με την ΑΣΔΕΝ, των στρατευσίμων και αυτών που υπηρετούν σήμερα στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά και τις επόμενες σειρές που έρχονται, ώστε να υπάρχει μία ικανοποιητική ποσόστωση για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων από στρατευσίμους στις Μονάδες».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέλαβε πως «είναι δέσμευση της κυβέρνησης να εφαρμοσθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και να δικαιωθεί το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων για την τεράστια αδικία την οποία υπέστη».
Σε σχετική ερώτηση για το εάν θα δοθεί τμηματικά το εφαπαξ απάντησε:

Θα δοθεί, καταρχήν, η αύξηση στους μισθούς και στις συντάξεις, αυτό που μπορούμε να δώσουμε άμεσα. Και με δόσεις ελπίζω, που θα τις καθορίσουμε πολύ σύντομα - θα ολοκληρώσει η Επιτροπή στα τέλη Μαρτίου - να δίνουμε και όλα τα αναδρομικά, ένα μέρος κάθε μήνα. Να ξέρετε ότι αυτά θα προκύψουν και από αρκετές περιπτώσεις εξοπλιστικών οι οποίες έχουν ήδη οδηγηθεί στο Εσωτερικών Υποθέσεων.

Τελειώνοντας και αναφερόμενος στη  ΜΟΜΑ εξήγησε πως «στο σχεδιασμό είναι να υπάρχει και στη Λάρισα. Θα αρχίσει από το Λουτράκι, από το Μηχανικό του Λουτρακίου, θα προχωρήσει στη Μακεδονία, στη Θράκη και στην συνέχεια μάλλον στη Λάρισα θα υπάρχει μια μεγάλη μονάδα. Ήδη μιλήσαμε με τους Περιφερειάρχες και με τους συναδέλφους σας του αμυντικού ρεπορτάζ. Γνωρίζετε καλά εδώ στη Λάρισα, ότι η ΜΟΜΑ ήταν εκείνη η μονάδα που είχε χτίσει τα περισσότερα ορεινά χωριά, τους δρόμους, αλλά και τα νησιά».

Ο υπουργός εκτίμησε ότι το  νομοθετικό πλαίσιο για να λειτουργήσει η πρώτη  ΜΟΜΑ θα είναι έτοιμο τους πρώτους έξι μήνες».