Αισιόδοξος για επίτευξη συμφωνίας με τους Ευρωπαίους εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, αμέσως μετα τη συναντησή του με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλαδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Ο κ. Δραγασάκης, σε κοινές δηλώσεις με τον κ. Στουρνάρα τόνισε ότι «πιστεύω ότι έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για να υπάρξει μια μεταβατική συμφωνία και πιστεύω ότι αυτό θα είναι το αποτέλεσμα του αυριανού Eurogroup» σημειώνοντας ότι «εάν υπάρξει άρνηση ο καθένας ας αναλάβει την ευθύνη του» και πρόσθεσε:

Εμείς έχουμε αποστείλει μία συγκεκριμένη πρόταση μέσω του ΥΠΟΙΚ για την οποία δεν έχουμε κανένα συγκεκριμένο σχόλιο.

Παράλληλα τόνισε ότι «η αντίδραση του ελληνικού λαού και των καταθετών είναι ψύχραιμη και αξιοθαύμαστη. Υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν την Ελλάδα γονατισμένη για να επιβάλουν τη θέλησή τους».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε έπειτα από ερώτηση γερμανίδας δημοσιογράφου ότι «έχω επανειλημμένα πει ότι η αντίθεσή μας δεν είναι με τη Γερμανία. Έχουμε ένα πρόγραμμα που εκτιμούμε ότι δεν πέτυχε με τεράστιο κοινωνικό κόστος. Έχουμε μία νωπή λαϊκή εντολή για τέλος στα μνημόνια. Η κυβέρνηση δεν θα κάνει τίποτα που θα παραβιάσει τη λαϊκή εντολή». 

Σχετικά με την ασφάλεια του τραπεζικού συστήματος, ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι «με τον κ. Στουρνάρα συμφωνήσαμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να διασφαλιστεί η ρευστότητα». 

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας είπε ότι ενημέρωσε τον κύριο Δραγασάκη για τις εξελίξεις στη χθεσινή συνεδρίαση της ΕΚΤ, σημειώνοντας ότι η Φρανκφούρτη συναρτά εν πολλοίς τη θέση της με το τι θα γίνει στο αυριανό Eurogroup.

«Στόχος να διασφαλιστεί η ρευστότητα και η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος. Είμαστε εδώ για να αποφύγουμε τα ατυχήματα» είπε, προσθέτοντας σε σχετική ερώτηση για τα ΑΤΜ ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα». 

«Έχουμε τα πάντα υπό απόλυτο έλεγχο» κατέληξε.