Την πρώτη του επαφή με τους εργαζόμενους στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έκανε ο Νίκος Βούτσης.

Ο υπουργός Εσωτερικών τους κάλεσε να είναι παρόντες στη μεγάλη προσπάθεια, για μία μεγάλη, σαρωτική και δίκαιη διοικητική μεταρρύθμιση, που θα βοηθήσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Ο Νίκος Βούτσης συνοδευόταν από τον Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δημήτρη Τσουκαλά.

Μιλώντας στο σύνολο των εργαζομένων του Υπουργείου  Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Νίκος Βούτσης τόνισε μεταξύ άλλων:

Το υπουργείο Εσωτερικών λειτουργεί με αποκεντρωμένες διοικήσεις στις οποίες παραιτήθηκαν οι Γενικοί Γραμματείς και τέθηκαν επικεφαλείς οι αρχαιότεροι Γενικοί Διευθυντές, σύμφωνα με το νόμο. Διαμορφώνονται συγκεκριμένες δομές, θα δοθούν και άλλες αρμοδιότητες στους εκλεγμένους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα διευκρινιστούν απολύτως οι ρόλοι, οι αρμοδιότητες και οι πόροι. Σ’ αυτές τις δομές θα προΐστανται προϊστάμενοι μετά την προκήρυξη θέσεων μέσα από τη Διοίκηση. Δεν θα τοποθετηθούν πολιτικά πρόσωπα στη θέση γενικών γραμματέων, δεν πρόκειται να πλημμυρίσουμε από ειδικούς, από μετακλητούς και από συμβούλους. Εμείς θα στηριχθούμε απολύτως στο άξιο δυναμικό της Δημόσιας Διοίκησης. Η δικιά σας εμπειρία μας είναι πολύτιμη.