Εσθονία: Μικρές επιπτώσεις στην ευρωζώνη θα είχε ενδεχόμενο Grexit

Εσθονία: Μικρές επιπτώσεις στην ευρωζώνη θα είχε ενδεχόμενο Grexit

Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε μικρές επιπτώσεις στο κοινό νόμισμα εκτίμησε σήμερα η υπουργός Οικονομικών της Εσθονίας

«Η ευρωζώνη είναι ασφαλώς πιο σταθερή και πιο ισχυρή από ό,τι πριν από πέντε χρόνια και η υποθετική έξοδος ενός από τα μέλη της δεν αναμένεται να έχει παρά μια μηδαμινή επίπτωση» σε αυτή, είπε η Μάρις Λάουρι μιλώντας στην εσθονική δημόσια τηλεόραση EER.

Σύμφωνα με την υπουργό η Ελλάδα δεν θα κήρυττε εξάλλου κρατική χρεοκοπία άμεσα αν δεν εξασφαλίσει μια προσωρινή παράταση της ευρωπαϊκής οικονομικής στήριξης, καθώς ο ελληνικός κρατικός προϋπολογισμός είναι πλεονασματικός.

«Αν κανείς δανείζεται χρήματα από άλλους, και έχουν λάβει πολλά, οφείλει να σιωπά και να προσπαθεί να είναι όσο πιο ευγενικός είναι δυνατόν, να συνεννοείται με τους άλλους», υποστήριξε από τη δική της πλευρά η Εσθονή φιλελεύθερη ευρωβουλευτίνα Κάγια Κάλας.

«Έχουν όμως διαφορετική συμπεριφορά. Μοιάζουν να λένε: μας οφείλετε χρήματα, ο λαός μας υποφέρει, μας αδικείτε. Ξεχνούν ότι κι άλλες χώρες υπέφεραν επίσης», είπε η Κάλας στο δημόσιο εσθονικό ραδιόφωνο Vikerradio.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο