Οι δραματικές εξελίξεις στην διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την Ευρώπη και η πορεία της οικονομίας, βρέθηκαν αρχικά στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν δύο πρώην γραμματείς της Κ.Ε. της ΝΔ και δευτερευόντως τα εσωκομματικά.

Λευτέρης Ζαγορίτης και Ανδρέας Λυκουρέντζος συναντήθηκαν χθες το μεσημέρι στο καφέ του ξενοδοχείου Χίλτον, προκειμένου να συζητήσουν τα τελευταία γεγονότα για την πορεία της χώρας, με τα δύο έμπειρα στελέχη να εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους.

«Πρώτη προτεραιότητα είναι η Ελλάδα, καθώς αν δεν υπάρχει οξυγόνο, όλα τα υπόλοιπα είναι περιττά. Δεν μπορεί η χώρα να βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, το σπίτι μας να καίγεται και εμείς να κοιτάμε τι φαγητό θα μαγειρέψουμε στην κουζίνα», ανάφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εις εξ αυτών. Και οι δύο πάντως εξέφρασαν την μεγάλη ανησυχία τους αλλά και την πρόθεσή τους να συμμετέχουν στη μάχη που θα δώσει η ΝΔ και να είναι παρόντες στις εξελίξεις, όποιες και αν είναι αυτές.

Στο τραπέζι έπεσε και το όνομα του Κώστα Καραμανλή ως του προσώπου που μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα της παράταξης, ενώ πρώτη προτεραιότητα είναι, όπως τόνισαν αμφότεροι, η ισχυρή παρουσία της ΝΔ ως αντιπολιτευτικής δύναμης που θα διαφυλάξει την παραμονή της χώρας σε ευρωπαϊκή τροχιά. Άλλωστε και οι δύο δήλωσαν διατεθειμένοι να μην παραμείνουν αδρανείς και να λάβουν μέρος στη διαμόρφωση της στρατηγικής και του προγράμματος με τα οποία θα βγει η ΝΔ μπροστά, μέσα από το πρίσμα του φιλελευθερισμού και του ευρωπαϊκού χαρακτήρα που έχει η παράταξη.  

Π.Ρ.