Με ένα προκλητικό δημοσίευμα η εφημερίδα Bild αναφέρεται στην στάση του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μετά την κατάθεση του ελληνικού αιτήματος για παράταση της δανειακής σύμβασης.

Στο πρωτοσέλιδό της η λαϊκή εφημερίδα λέει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σόιμπλε που είπε «όχι» στους χρεοκοπημένους Έλληνες. 

Μάλιστα το δημοσιεύμα αναφέρεται στην τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ αναφέροντας πως η κ. Μέρκελ εξήγησε στον Έλληνα πρωθυπουργό την αρνητική στάση του κ. Σόιμπλε και επισήμανε ότι ο Γερμανός υπουργός θα πει πάλι σήμερα στον κ. Βαρουφάκη ότι στις 28 Φεβρουαρίου στις 12 τη νύχτα τελείωσαν όλα.

«Μετά από εβδομάδες της μπλόφας και της πονηριάς, η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από τις Βρυξέλλες νέα δισεκατομμύρια σε ενισχύσεις. Στο αίτημά τους απαίτησαν νέες ενισχύσεις μέχρι το τέλος του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης για να συνεχίσουν να δίνουν τις συντάξεις, για να πληρώσουν τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, κ.λπ .. Αύριο, το ελληνικό Κοινοβούλιο προτίθεται να υιοθετήσει ένα νόμο που οι πολίτες και οι επιχειρήσεις θα απαλλάσσονται έως και 50% των φορολογικών οφειλών τους».

«Δισεκατομμύρια δώρα για τους Έλληνες, και εμείς πρέπει να τους πληρώσουμε. Αυτό ξεκαθαρίζει ο Σόιμπλε δεν είναι πλέον δυνατό» καταλήγει το δημοσίευμα.

Παράλληλα η Bild κάνει και επίθεση στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κ. Γιούνκερ, καθώς ο ίδιος εμφανίζεται σε αντίθετη γραμμή από τον Β. Σόιμπλε. 

Σημειώνει ότι «πουλάει στους Έλληνες φρούδες ελπίδες» και προσθέτει ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δεν έχει καμία σχέση με τις ενισχύσεις. «Αυτή είναι η δουλειά των υπουργών Οικονομικών των 19 χωρών της ευρωζώνης» γράφει η εφημερίδα.