Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος 

Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» θα κάνει περιοδεία στο κέντρο λήψης των αποφάσεων τις Βρυξέλλες. Εκεί θα έχει πολλές επαφές και θα πραγματοποιήσει και ομιλία. 

Ο κύριος Θεοδωράκης θα συναντηθεί στις Βρυξέλλες με τον Μάρτιν Σουλτς με τον οποίο είχε και τηλεφωνική συνομιλία. Ο κύριος Σούλτς είπε στον επικεφαλής του Ποταμιού πως υπάρχει δίαθεση από τους εταίρους για 6μηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος και ο κύριος Θεοδωράκης τον διαβεβαίωσε πως το «Ποτάμι» θα στηρίξει συμφωνία στην ελληνική Βουλή. 

Οι δυό τους θα τα πουν και στις Βρυξέλλες. Όμως ο κύριος Θεοδωράκης θα έχει συνάντηση και με τον επικεφαλής των φιλελευθέρων Γκι Φέρχοφστατ ενώ την Τετάρτη θα πραγματοποιήσει ομιλία στην ευρωομάδα των ευρωπαίων σοσιαλιστών στην οποία έχουν ενταχθεί οι ευρωβουλευτές του κομματός του. 

Παράλληλα από το Ποτάμι εκφράζουν δυσφορία για τον τρόπο με τον οποίο ο κύριος Τσίπρας προχώρησε στην ανακοίνωση του Προκόπη Παυλόπουλου. Όπως τονίζουν ο πρωθυπουργός είχε πει στον κύριο Θεοδωράκη πως πριν ανακοινώσει τον υποψήφιο για την προεδρία της Δημοκρατίας θα υπήρχε ενημέρωση κάτι που δεν έγινε με αποτέλεσμα να εκφράζεται δυσφορία για τους χειρισμούς του πρωθυπουργού.