Την παροχή μπόνους σε όσους φορολογούμενους ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους κατά τα έτη 2012 και 2013 εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, όπως δήλωσε η Νάντια Βαλαβάνη.

Μιλώντας στον Real Fm, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών τόνισε πως η ρύθμιση που δεν έχει λάβει την οριστική της μορφή «θα κατατεθεί σε ένα από τα επόμενα νομοσχέδια ή για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας ή το φόρο εισοδήματος, και θα οδηγεί τους συνεπείς στην επόμενη φορολογική χρήση, να καταβάλλουν λιγότερο φόρο έναντι των υποχρεώσεών τους».

Η κυρία Βαλαβάνη υπογράμμισε ότι η κατάθεση της ρύθμισης «δεν αποτελεί μονομερή ενέργεια καθώς δεν αυξάνει το δημοσιονομικό κόστος, αλλά αντίθετα αντιμετωπίζει τη δημοσιονομική βόμβα του ιδιωτικού χρέους, που αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 76 δισ. ευρώ».

Σύμφωνα με την ίδια, στόχος είναι με τη νέα ρύθμιση να εισπραχθούν περίπου 9 δισ. ευρώ από αυτό το ποσό, ενώ επεσήμανε ότι τα 47 δισ. ευρώ από τα 76 δισ. ευρώ δημιουργήθηκαν τα χρόνια του μνημονίου. Παράλληλα, επεσήμανε ότι το υπουργείο Οικονομικών στοχεύει στην ανακούφιση του ενός τρίτου του πληθυσμού και την ενίσχυση των κρατικών εσόδων.