Σύσκεψη Παρασκευόπουλου με τον πρόεδρο του ΣτΕ

Σύσκεψη Παρασκευόπουλου με τον πρόεδρο του ΣτΕ
Photo: intime News Photo Agency

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Συμβούλιο της Επικρατείας πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος, ο οποίος είχε συνεργασία με τον πρόεδρο του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Σωτ. Ρίζο και τους αντιπροέδρους του δικαστηρίου.

Αρχικά ο κ. Παρασκευόπουλος είχε συνεργασία με τον κ. Ρίζο. Ο πρόεδρος του ΣτΕ έθεσε στον υπουργό Δικαιοσύνης το ζήτημα της δαιδαλώδους νομοθεσίας που δημιουργεί διοικητικές διαφορές, οι οποίες οδηγούν τους πολίτες στα Διοικητικά Δικαστήρια για επίλυση, με αποτέλεσμα να φορτώνεται τόσο το ΣτΕ όσο και τα Διοικητικά Δικαστήρια με τεράστιο όγκο υποθέσεων. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με όλους τους αντιπροέδρους του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Κατά τη σύσκεψη έγινε ενημέρωση του κ. Παρασκευόπουλου επί των θεμάτων που απασχολούν τόσο το ΣτΕ όσο και τα διοικητικά δικαστήρια της χώρας. Στο τραπέζι της σύσκεψης τέθηκε για ακόμη μια φορά το ζήτημα καθυστέρησης απονομής της Δικαιοσύνης στον χώρο των διοικητικών δικαστηρίων και επισημάνθηκε ότι για να ξεπεραστεί το ζήτημα αυτό, πρέπει να υπάρχουν επεμβάσεις τόσο σε επίπεδο νομοθετικό όσο και σε διοικητικό, δηλαδή από την πλευρά των υπουργείων και γενικά της δημόσιας διοίκησης.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο