Το πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή θα αφορά την απονομή ιθαγένειας στα παιδιά της δεύτερης γενιάς μεταναστών, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Τασία Χριστοδουλοπούλου τόνισε πως είναι μια μεγάλη υποχρέωση της χώρας και πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο αυτό θα λαμβάνει υπόψη του την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον νόμο Ραγκούση και άλλα σχετικά νομοσχέδια που έχουν κατατεθεί, με στόχο να συγκεντρώσει ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Η κ. Χριστοδουλοπούλου αναφέρεται εκτενώς και στο ζήτημα των Κέντρων Κράτησης, για τα οποία -επισημαίνει- ότι θα ξεκινήσει από σήμερα η εξέταση των περιπτώσεων και η σταδιακή απελευθέρωση των κρατουμένων. Εξάλλου, ασκώντας έντονη κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις, η αναπληρώτρια υπουργός σχολιάζει: «Είναι τραγωδία ότι τόσα λεφτά από τα ευρωπαϊκά ταμεία σπαταλήθηκαν στα Κέντρα Κράτησης και δεν αφιερώθηκε ούτε ένα ευρώ για να φτιάξουμε ανοιχτές δομές φιλοξενίας για τους ασυνόδευτους ανήλικους».

Ειδικότερα για την Αμυγδαλέζα, όπου χαρακτηρίζει τις συνθήκες που επικρατούν «ντροπή και για τον πολιτισμό και την ανθρωπότητα», δηλώνει ότι θα κλείσει πολύ σύντομα.