Ο φράχτης στον Έβρο δεν απέτρεψε την είσοδο προσφύγων, άρα είχε μηδενική σημασία ως προς το αποτέλεσμα», δήλωσε η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής τόνισε πως βάσει των διεθνών συνθηκών, σε όλα τα σύνορα πρέπει να υπάρχει μια είσοδος για όσους θέλουν πολιτικό άσυλο.

«Είχαμε πει προεκλογικά ότι πρέπει να υπάρχει μία δίοδοα, αλλά δεν έχουμε μιλήσει για το συγκεκριμένο τείχος», είπε και πρόσθεσε:

Από όταν έπεσε από την κακοκαιρία (σ.σ. ο φράχτης) δεν έχει συζητηθεί αν θα αποκατασταθεί.

«Οι αιτούντες άσυλο ή όσοι φεύγουν από τις χώρες του για λόγους φτώχειας, δεν έρχονται εδώ με αεροπλάνο, πάντα έρχοτναι παράνομα», επεσήμανε και ανέφερε ότι «δεν έρχονται για να μείνουν. Θέλουν να προωθηθούν σε κάποια χώρα της Ευρώπης».

Σε άλλο σημείο, η κυρία Χριστοδουλοπούλου επανέλαβε πως θα δημιουργηθούν μονάδες φιλοξενίας, προκειμένου να φιλοξενηθούν οι αιτούντες άσυλο και τα ανήλικα παιδιά. 

Τέλος, η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δήλωσε ότι άμεσα θα καταταθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την παροχή ιθαγένειας στα παιδιά δεύτερης γενιάς μεταναστών.