Με καθυστέρηση 1,5 ώρας θα συνεδριάσει το Eurogroup, στο επίκεντρο του οποίου θα βρεθεί η Ελλάδα.

Η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ελλάδας και της Γερμανίας διεξάγουν συνομιλίες με τους επικεφαλής του ΔΝΤ και του Eurogroup, δήλωσαν αξιωματούχοι, προσπαθώντας να διευκολύνουν μια συμφωνία σχετικά με το ελληνικό αίτημα στήριξης πριν από τη συνεδρίαση αργότερα σήμερα όλων των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Στις προπαρασκευαστικές συνομιλίες μετέχουν ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο έλληνας ομόλογός του Γιάνης Βαρουφάκης, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είναι υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, και η Κριστίν Λαγκάρντ, η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται με διαφορετικές συνθέσεις, καθώς δεν είναι και οι τέσσερις παρόντες σε όλα τα στάδια των συνομιλιών, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Στο μεταξύ, Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πως η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι έχουν καλυφθεί "τα τέσσερα πέμπτα" της διαδρομής που χρειαζόταν να διανυθεί για να επιτευχθεί συμφωνία.

TAGS