«Μέλημά μας είναι να υπάρχει εμπιστοσύνη από όλες τις χώρες και εργαζόμαστε γι' αυτό, αυτή τη στιγμή έχουν ειπωθεί τα πάντα, τα άλλα θα τα βρούμε» δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών. 

Σε ερώτηση για το εάν θα υπάρξει έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είπε:

Δεν έχει να κάνει με μεμονωμένα κράτη, έχει να κάνει με την εξεύρεση λύσεων που θα βασίζονται στην εμπιστοσύνη και αξιοπιστία του ευρωπαϊκού συστήματος. Όλοι είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε σοβαρά τις διαπραγματεύσεις. 

Αισιόδοξος ο Βαρουφάκης

Aισιόδοξος για συμφωνία, από την πλευρά του, εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης

«Ελπίζω πως θα υπάρξει συμφωνία σήμερα και πιστεύω πως θα έχουμε μία» είπε χαρακτηριστικά. «Η ελληνική κυβέρνηση διένυσε μεγάλη απόσταση και αναμένουμε τους εταίρους να μας συναντήσουν στο ένα πέμπτο του δρόμου. Δεν έχω αμφιβολία πως θα υπάρξει μια παραγωγική συζήτηση και στο τέλος θα δούμε λευκό καπνό», είπε ο ΥΠΟΙΚ.

Στις προπαρασκευαστικές συνομιλίες μετέχουν και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είναι υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, και η Κριστίν Λαγκάρντ, η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται με διαφορετικές συνθέσεις, καθώς δεν είναι και οι τέσσερις παρόντες σε όλα τα στάδια των συνομιλιών, δήλωσαν αξιωματούχοι.