«Βουτηγμένοι» στο χιόνι επιβίωσαν, για δέκα ολόκληρες ημέρες, αξιωματικοί του Στρατού, οι οποίοι συμμετείχαν σε εκαπαίδευση τεχνικών πολέμου υπό αντίξοες συνθήκες. 

Η θερμοκρασία ήταν αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν, ωστόσο εκείνοι δεν πτοήθηκαν, καθώς όπως φάινεται από τις φωτογραφίες συμμετείχαν στην άσκηση φορώντας μόνον παντελόνι και ένα αμάνικο μπλουζάκι παραλλαγής.

Η χειμερινή Εκπαίδευση- Διαβίωση των Σπουδαστών της Σχολής Μόνιμων Υπαξιωματικών διήρκησε από τις 9 έως τις 19 Φεβρουαρίου, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων στον Όλυμπο και στο Πεδίο Ασκήσεων της Σχολής στη Χρυσαυγή Τρικάλων.

Οι συμμετέχοντες, κατά τη διάρκεια της διαβίωσης τους στον καταυλισμό του Ολύμπου εκπαιδεύτηκαν στην επιβίωση σε χιονοσκεπείς περιοχές, στην κατασκευή χειμερινών καταλυμάτων, στην εκμάθηση της τεχνικής του σκι και των χιονοδρόμων και εκτέλεση πορειών και σωματική εκγύμναση σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

 Οι εκπαιδευόμενοι κοιμήθηκαν σε σκηνές στημένες στο χιόνι και έκαναν γυμναστική από τα χαράματα. Ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες εκπαιδεύονταν σε τεχνικές ανορθόδοξου πολέμου.