ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήσεις Θεοδωράκη για τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία

Δημοσίευση 20 Φεβρουαρίου 2015, 17:06 / Ανανεώθηκε 20 Φεβρουαρίου 2015, 17:06
Συναντήσεις Θεοδωράκη για τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία
Facebook Twitter Whatsapp

Εκπροσώπους της ΕΛΜΕ Προτύπων Πειραματικών Σχολείων και εκπροσώπους της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων συνάντησε διαδοχικά ο Σταύρος Θεοδωράκης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εκπροσώπους της ΕΛΜΕ Προτύπων Πειραματικών Σχολείων και εκπροσώπους της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων συνάντησε διαδοχικά ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών εξέφρασαν στον επικεφαλής του «Ποταμιού» τους φόβους τους ότι μια τέτοια αλλαγή στη μέση της χρονιάς δημιουργεί μεγάλη αναστάτωση σε χιλιάδες οικογένειες καθότι οι μαθητές έχουν ήδη προετοιμαστεί για τις εισαγωγικές εξετάσεις της επερχόμενης σχολικής περιόδου. Παράλληλα επεσήμαναν ότι το κλίμα αναταραχής που προκάλεσαν οι δηλώσεις της νέας ηγεσίας του υπουργείου, δημιουργεί ήδη νέες ροές προς την ιδιωτική εκπαίδευση.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθάρισε στους καθηγητές ότι το «Ποτάμι» θα σταθεί δίπλα τους και δίπλα στους μαθητές καθότι η ισοπέδωση που επιχειρείται, τιμωρεί ουσιαστικά αυτούς που θέλουν να προσπαθήσουν και στερεί κάθε προοπτική στα παιδιά φτωχών οικογενειών που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα δίδακτρα ενός ιδιωτικού σχολείου.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι η τελευταία ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας ότι «δεν είναι στις προθέσεις του η κατάργηση των δημόσιων πρότυπων σχολείων» είναι ένα μικρό πρώτο βήμα προς την σωστή κατεύθυνση και κάλεσε τον υπουργό να ξεκαθαρίσει ότι όποιες αλλαγές σκέφτεται δεν θα αφορούν την επόμενη χρονιά. «Οι αλλαγές δεν θα πρέπει να γίνουν βιαστικά» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «τις όποιες αλλαγές στα δημόσια πρότυπα σχολεία πρέπει να τις μελετήσουν και να τις εισηγηθούν στο υπουργείο επιστήμονες και όχι κομματικά στελέχη, ούτε κάποιοι συνδικαλιστές».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στα παραιτηθέντα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων Πειραματικών τους επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον διαβεβαίωσε ότι οι αλλαγές στην Παιδεία απαιτούν διάλογο και δεν θα γίνουν βιαστικά.

Στις συναντήσεις που έγιναν στα γραφεία του Ποταμιού πήραν επίσης μέρος, ο ευρωβουλευτής Γιώργος Γραμματικάκης, ο βουλευτής Γιώργος Μαυρωτάς και ο Λεωνίδας Καστανάς, υπεύθυνος τομέα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.