current views are: 2

20 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση16:26

Οργισμένη αντίδραση της κυβέρνησης για τη Bild: «Προβοκάτσια και συκοφαντίες»

Η ελληνική κυβέρνηση εσφαλμένα έστειλε λάθος επιστολή στις Βρυξέλλες, χθες Πέμπτη,  ανέφερε η γερμανική Βild επικαλούμενη κυβερνητική πηγή, σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΝΙ, της Φρανκφούρτης, με το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών να διαψεύδει κατηγορηματικά το δημοσίευμα.

Δημοσίευση 16:26’
αρθρο-newpost

Η ελληνική κυβέρνηση εσφαλμένα έστειλε λάθος επιστολή στις Βρυξέλλες, χθες Πέμπτη,  ανέφερε η γερμανική Βild επικαλούμενη κυβερνητική πηγή, σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΝΙ, της Φρανκφούρτης, με το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών να διαψεύδει κατηγορηματικά το δημοσίευμα.

Η ελληνική κυβέρνηση εσφαλμένα έστειλε λάθος επιστολή στις Βρυξέλλες, χθες Πέμπτη,  ανέφερε η γερμανική Βild επικαλούμενη κυβερνητική πηγή, σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΝΙ, της Φρανκφούρτης, με το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών να διαψεύδει κατηγορηματικά το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τη γερμανική λαϊκή εφημερίδα, η σωστή έκδοση είναι ένα βήμα πιο κοντά στο να γίνουν δεκτοί οι όροι που συμφωνήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ την Τετάρτη είχαν ετοιμάσει επιστολή για να διασφαλίσουν την στήριξη των εταίρων.

Παρ’ όλα αυτά ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης έστειλε μια τροποποιημένη εκδοχή στην οποία -αντίθετα με τις προηγούμενες συμφωνίες- παραλείπονταν οι δεσμεύσεις οτι η Ελλάδα θα δεχθεί τους όρους του προγράμματος στους οποίους συμφώνησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Η εφημερίδα μάλιστα αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας στις συνομιλίες που είχε με τον Γ. Ντάισελμπλουμ και την Άνγκελα Μέρκελ χαρακτήρισε την επιστολή ως «διοικητικό λάθος».Η πρόταση που είχε σταλεί, γρήγορα απορρίφθηκε από τη Γερμανία, σημειώνεται ακόμα.

ΥΠΟΙΚ: Ευφάνταστο σενάριο με συκοφαντίες

Τέτοιες πρακτικές δεν είναι εποικοδομητικές σε αυτή τη φάση της διαπραγμάτευσης το μήνυμα που έστειλε ο Γιάνης Βαρουφάκης από τις Βρυξέλλες, σχολιάζοντας το επίμαχο δημοσίευμα. 

Το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει κατηγορηματικά την πληροφορία και κάνει λόγο για συκοφαντικό δημοσίευμα. 

Πηγές του ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών τονίζουν ότι «τις τελευταίες ώρες διαρρέεται το ευφάνταστο σενάριο ότι εστάλη λάθος επιστολή στο Eurogroup και ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στην κα. Μέρκελ για αυτό το υποτιθέμενο λάθος!» 

«Είναι προφανές ότι η νοσηρή φαντασία ορισμένων αγγίζει τα όρια της προβοκάτσιας. Η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με τις συκοφαντικές διαρροές» ξεκαθαρίζουν οι κυβερνητικές πηγές. 


σχετικα αρθρα