Έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η διαπραγμάτευση των τελευταίων ωρών και το αίτημα παράτασης που κατέθεσε η κυβέρνηση. Προβληματισμούς για την «υποχώρηση» από τις προεκλογικές δεσμεύσεις και τις «παραχωρήσεις» της κυβέρνησης εξέφρασαν αρκετά στελέχη της Κουμουνδούρου.

Στη χθεσινή 6ωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ακούστηκαν πολλές φωνές που επέκριναν την αλλαγή στάσης, όπως ανέφεραν, της κυβέρνησης, καθώς όπως υποστηρίζουν θα χάσει την επαφή της με τον λαό.

Αναφορικά με την τρόικα και την κατάργησή της, ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι η «εποπτεία» στην οποία υποχώρησε η κυβέρνησημ είναιο επί της ουσίας τρόικα με άλλο όνομα. 

Άλλο στέλεχος, συνέδεσε τις πιέσεις των εταίρων με τη βούληση της κυβέρνησης να μεταφέρει στην επόμενη εβδομάδα τα νομοσχέδια που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κ.Ο, για το «στοπ» στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας και τα εργασιακά. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανεπίσημο σημείωμά του, πάντως, διαψεύδει δημοσιεύματα για διαφωνίες στην Πολιτική Γραμματεία. Όπως αναφέρει η Κουμουνδούρου η Πολιτική Γραμματεία σε χθεσινή της συνεδρίαση ενημερώθηκε για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης εκφράζοντας τη στήριξή της σε αυτές τις προσπάθειες. Προθέτει επίσης ότι στη σημερινή συνεδρίαση ασχολήθηκε με την οργανωτική λειτουργία του κόμματος και ότι «διάφορα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν είναι εκτός πραγματικότητας και εντάσσονται στο πλαίσιο της παραπληροφόρησης».