Αποστολή στις Βρυξέλλες: Ελένη Καλογεροπούλου

Σε συμφωνία κατέληξε το Eurogroup, επί του αιτήματος για επέκταση της δανειακής σύμβασης, σύμφωνα με κυβερνητικές και κοινοτικές πηγές από τις Βρυξέλλες. Οι δύο πλευρές βρήκαν μια συμβιβαστική λύση, καθώς συμφώνησαν σε τέσσερις μήνες παράταση, αντί για έξι που αιτούνταν αρχικά η κυβέρνηση. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κ.κ. Ντάισελμπλουμ, Μοσκοβισί, Σόιμπλε παρουσίασαν στο Eurοgroup, από τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, το κείμενο-προϊόν των μαραθώνιων διαβουλεύσεων που προηγήθηκαν με την ελληνική πλευρά. Το κείμενο αυτό καλούνται να εγκρίνουν και τυπικώς οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι στο περιεχόμενο της συμφωνίας δεν περιέχονται νέα μέτρα λιτότητας. 

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στην Αθήνα, κρατούν ωστόσο επιφυλάξεις μέχρι το Eurogroup να εκδώσει κοινή ανακοίνωση που να αποτυπώνει τις συμφωνία. 

Πληροφορίες από την ΕΚΤ αναφέρουν ότι οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και τους θεσμούς, προκειμένου να καθοριστούν οι τελικές τεχνικές λεπτομέρειες της συμφωνίας για επέκταση της δανειακής σύμβασης. Εξετάζεται, πάντως, και το ενδεχόμενο να μην υπάρξουν τεχνικές διαβουλεύσεις και η ελληνική κυβέρνηση να υποβάλει μια λίστα συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων.

 

 

TAGS