current views are: 1

20 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση19:35

Τι περιλαμβάνει η συμφωνία για την Ελλάδα – Νέο Eurogroup τις επόμενες ημέρες

Σε νέο Eurogroup τις επόμενες ημέρες θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες εφαρμογής της συμφωνίας στην οποία φαίνεται ότι έχουν καταλήξει οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών. 

Δημοσίευση 19:35’
αρθρο-newpost

Σε νέο Eurogroup τις επόμενες ημέρες θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες εφαρμογής της συμφωνίας στην οποία φαίνεται ότι έχουν καταλήξει οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών. 

Αποστολή στις Βρυξέλλες: Ελένη Καλογεροπούλου
 
Σε νέο Eurogroup τις επόμενες ημέρες θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες εφαρμογής της συμφωνίας στην οποία φαίνεται ότι έχουν καταλήξει οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους, η Eλλάδα θα δεσμεύεται επίσης για τον περιορισμό της εφαρμογής των προεκλογικών εξαγγελιών της. Έντονη συζήτηση γίνεται επί της ρύθμισης των 100 δόσεων, την οποία οι εταίροι θεωρούν μονομερή ενέργεια, αιτίαση που απορρίπτει η Αθήνα. 
 
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι στη συμφωνία δεν θα υπάρχει αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος, αλλά των μεταρρυθμίσεων που θα σταλούν από την Αθήνα τη Δευτέρα και οι οποίες δεν περιλαμβάνουν μέτρα λιτότητας. Οι δύο πλευρές βρήκαν μια συμβιβαστική λύση, καθώς συμφώνησαν σε τέσσερις μήνες παράταση, αντί για έξι που αιτούνταν αρχικά η κυβέρνηση. 
 
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι από την έναρξη της κρισιμης συνεδρίασης του Eurogroup, η Ελλάδα είχε πολέμιους τους Ισπανούς και τους Πορτογάλους, οι οποίοι επιχείρησαν να μπλοκάρουν τη συμφωνία. 
 
Τέλος, αποφασίστηκε η συμφωνία του Eurogroup να πάει για έγκριση στα εθνικά κοινοβούλια των χωρών μελών της ΕΕ. 
 

σχετικα αρθρα