Τον γύρο του κόσμου έκαναν σε χρόνο ρεκόρ οι πληροφορίες περί επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων στο Eurogroup.

Το πρακτορείο Bloomberg αφού αναφέρει τα περί συμφωνίας, σχολιάζει το γεγονός ότι ο «Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε ζητήσει Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, για την ερχόμενη Κυριακή».

«Χωρίς βοήθεια, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα κινδύνευε να μείνει χωρίς ρευστό τον ερχόμενο μήνα. Με την αποδοχή των γερμανικών απαιτήσεων, ο πρωθυπουργός, που υποσχέθηκε να δώσει τέλος στη λιτότητα, κινδυνεύει με εγχώριες αρνητικές αντιδράσεις» γράφει το δίκτυο.

Από την πλευρά του το πρακτορείο Reuters σημειώνει πως «αξιωματούχοι της ευρωζώνης δήλωσαν την Παρασκευή ότι μπορεί να αποτελέσει βάση για συμφωνία παράτασης του πακέτου διάσωσης της Αθήνας» γράφει το Reuters. «Αξιωματούχοι τόνισαν ότι δεν υπήρχε επίσημη συμφωνία» προσθέτει το πρακτορείο.

Την ίδια ώρα, το δίκτυο CNBC επισημαίνει πως, μετά τις πληροφορίες για επίτευξη συμφωνίας, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σημείωσε άνοδο, ενώ αναφέρθηκε στη διάψευση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη πως δεν υπάρχει ακόμα οριστική συμφωνία.

«Αυξάνεται η αισιοδοξία», ενώ η συμφωνία επετεύχθη για την Ελλάδα, γράφει η ιρλανδική ιστοσελίδα rte.ie, που εξηγεί ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης κατέληξαν σε ένα κοινό κείμενο με την Ελλάδα.

Από την άλλη, η οικονομική εφημερίδα της Ιταλίας Il Sole 24 Ore γράφει για τη συμφωνία, που «θα επιτρέψει την επέκταση του προγράμματος», το οποίο ολοκληρώνεται στις 28 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, το ιταλικό δημοσίευμα επισημαίνει πως ενδέχεται να χρειαστούν λίγες ημέρες ακόμα, μέχρι να ολοκληρωθούν και οι τεχνικές λεπτομέρειες.

Η τουρκική Sabah στην επίσημη ιστοσελίδα της γράφει ότι υπήρξε συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία σχετικά με την παράταση του πακέτου διάσωσης για έξι μήνες.