Ως ένα πρώτο θετικό βήμα χαρακτήρισε την συμφωνία της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, λίγες ώρες μετά το χθεσινό κρίσιμο Eurogroup

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως η Αθήνα είναι σε καλύτερο σημείο αφετηρίας σε σχέση με την 24η Ιανουαρίου ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες που θα οδηγήσουν σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό.

«Όποιες μεταρρυθμίσεις θα γίνουν, θα γίνουν εφόσον δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος.  Τα μέτρα που θέλουμε να πάρουμε θέλουμε να είναι απολύτως χρηματοδοτούμενα. Δεν μπορεί να υπάρξει κενό σε φορολογικό νόμο» είπε και πρόσθεσε πως «για παράδειγμα με την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ με τον Φόρο Μεγάλης Περιουσίας ότι δεν υπάρχει κενό στο φορολογικό νόμο».

«Η προστασία της πρώτης κατοικίας δεν δημιουργεί δημοσιονομικό κόστος, δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα», είπε ο κ. Σακελλαρίδης ενώ μίλησε και για υποχώρηση της κυβέρνησης σχετικά με την απόφαση για τα 11 δισ. ευρώ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την ανακεφαλαιοποίηση.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά το Eurogroup, ότι η κυβέρνηση θα δυσκολευτεί να παρουσιάσει την απόφαση στον ελληνικό λαό ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε πως «ο κόσμος καταλαβαίνει ότι αυτή τη στιγμή δόθηκε μια μάχη και σίγουρα είμαστε σε καλύτερο σημείο αφετηρίας από τις 24 Ιανουαρίου γιατί μιλάμε με άλλο ορίζοντα και άλλου είδους ρυθμίσεις».

Μάλιστα ξεκαθάρισε πως «δεν μιλάμε για τα μέτρα στο mail Χαρδούβελη και μέτρα περαιτέρω λιτότητας».

«Εμείς θα πούμε τι κερδίσαμε και τι χάσαμε με ειλικρίνεια. Δεν θα βαφτίσουμε το κρέας-ψάρι» είπε ο κ. Σακελλαρίδης και συμπλήρωσε πως «ο λαός είναι αρκετά ώριμος για να καταλάβει αν η χθεσινή συμφωνία είναι θετική ή αρνητική εξέλιξη».