Τη σύγχυσή του για τα αποτελέσματα του Eurogroup εκφράζει σε άρθρο του ο νομπελίστας οικονομολόγος και αρθρογράφος των new York Times Πολ Κρούγκμαν.

«Εντάξει, έχουμε μια συμφωνία όσον αφορά στην Ελλάδα, σύμφωνα με ποιον... τι;» διερωτάται στο άρθρο του που τιτλοφορείται «Δελφικός ελιγμός».

Σύμφωνα με τον Κρούγκμαν «έχουμε τέσσερις μήνες χρηματοδότησης, καθώς και αυτό που μοιάζει με συμφωνία να μην υποχρεωθεί η Ελλάδα σε δημοσιονομικούς στόχους για την ώρα υπό την απειλή μιας πιθανής επιδείνωσης της δημοσιονομικής κατάστασης. Το ερώτημα είναι τι δεσμεύσεις το συνοδεύουν». 

Και προσθέτει:

«Η Ελλάδα φαινομενικά υποχώρησε πολύ όσον αφορά τη γλώσσα: τα ζητήματα σχετικά με τη δημοσιονομική προσαρμογή στη γραμμή του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012 επέστρεψαν, κάτι που σημαίνει ότι η Γερμανία πιθανώς να υποστηρίξει ότι αυτό αντιπροσωπεύει μια δέσμευση να παραμείνει ο στόχος του 4,5% πρωτογενούς πλεονάσματος. Αλλά προφανώς η Ελλάδα υποστηρίζει ότι η συμφωνία προσφέρει νέα ευελιξία, κάτι που σημαίνει ότι θα υποστηρίξει πως δεν συμφώνησε σε κάτι τέτοιο. Έτσι, βρισκόμαστε σε ένα περίεργο σημείο: αυτό μοιάζει με ήττα για την Ελλάδα, αλλά από τη στιγμή που ουσιαστικά τίποτα δεν επιλύθηκε, είναι μόνο μια ήττα αν οι Έλληνες τη δεχτούν ως μία, που σημαίνει ότι τίποτε απολύτως δεν επιλύθηκε. Και αυτό είναι αναμφισβήτητα ένα καλό αποτέλεσμα - είναι ώρα για την Ελλάδα να αναδιοργανωθεί». 

Και ο αμερικανός οικονομολόγος κλείνει το άρθρο του με ένα ανέκδοτο:

«Θυμάμαι εδώ ένα παλιό ανέκδοτο, που ελαφρώς τροποποιημένο ισχύει για την παρούσα κατάσταση: τι παίρνεις αν συνδυάσεις έναν 'Νονό' με μια ομάδα υπουργών Οικονομικών; Κάποιον που σού κάνει μια πρόταση που δεν μπορείς να καταλάβεις»