Την έναρξη των διαδικασιών για την Πανελλήνια Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ημέρα της 37ης επετείου από την ίδρυσή του, κήρυξε, σήμερα ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλης Καρχιμάκης, με εγκύκλιό του προς τις οργανώσεις του Κινήματος.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έθεσε ο κ. Καρχιμάκης, όλα τα περιφερειακά όργανα του ΠΑΣΟΚ πρέπει να συνεδριάσουν μέχρι τις 10 Μαΐου, για να συζητήσουν επί των "κειμένων βάσης", τα οποία τους έχουν αποσταλεί, ενώ έχουν αναρτηθεί και στην κομματική ιστοσελίδα. Στη συνέχεια πρέπει να στείλουν τις απόψεις και παρατηρήσεις και απόψεις τους στα κεντρικά όργανα.

Στις ίδιες συνεδριάσεις θα πρέπει να γίνει και ο προγραμματισμός των γενικών συνελεύσεων των οργανώσεων βάσης του Κινήματος (Τ.Ο., Κ.Ο.). Μετά την ολοκλήρωση των εσωκομματικών διαδικασιών, οι περιφερειακές οργανώσεις θα διοργανώσουν ανοιχτές εκδηλώσεις σε κάθε "Καλλικρατικό" δήμο.

Από σήμερα, εξάλλου, συνεχίζονται στα κεντρικά γραφεία της Ιπποκράτους, οι περιφερειακές διαδικασίες της Αττικής, στις οποίες παίρνουν μέρος, εκτός των περιφερειακών κομματικών στελεχών, βουλευτές και μέλη του Εθνικού και του Πολιτικού Συμβουλίου, τα οποία ενημερώνονται για θέματα επί των οποίων ζήτησαν να έχουν ενημέρωση, από τους αρμόδιους υπουργούς.

Σε εξέλιξη, επίσης, βρίσκεται, από σήμερα, πρόγραμμα ανοιχτών εκδηλώσεων στην Αττική, με ομιλητές-συζητητές, στελέχη του Κινήματος και μέλη της κυβέρνησης.