current views are: 3

21 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση11:21

Τσίπρας: «Χθες κερδίσαμε μία μάχη, όχι όμως και τον πόλεμο»

Για σημαντική διαπραγματευτική επιτυχία στην Ευρώπη έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο διάγγελμά του.

Δημοσίευση 11:21’
αρθρο-newpost

Για σημαντική διαπραγματευτική επιτυχία στην Ευρώπη έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο διάγγελμά του.

Για σημαντική διαπραγματευτική επιτυχία στην Ευρώπη έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο διάγγελμά του ωστόσο εξήγησε πως ναι μεν κερδήθηκε μια μάχη ωστόσο δεν κερδήθηκε ο πόλεμος.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό πως δεν πρόκειται να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης για λιτότητα τονίζοντας πως πλέον η διαπραγμάτευση περνά σε ένα νέο ουσιαστικό στάδιο.

Συγκεκριμενα, ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup είπε πως «θέσαμε στόχους, ήμασταν συγκροτημένοι και πετύχαμε τον βασικό μας σκοπό» 

Ο  πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους πολίτες για την στήριξη που δείχνουν στην κυβέρνηση όμως όπως είπε«χθες κερδίσαμε μία μάχη, όχι όμως και τον πόλεμο».  

«Οι πραγματικές δυσκολίες είναι μπροστά μας. Παραλάβαμε πριν 20 ημέρες μία χώρα στο χείλος του γκρεμού με τα ταμεία άδεια. Κάποιοι μας παγίδευσαν σε αυστηρά χρονοδιαγράμματα που έθεσαν κάποιοι που επένδυσαν στην αντιμνημονιακή παρένθεση.
Κρατήσαμε όρθια την Ελλάδα. Το χθεσινό ανακοινωθέν του Eurogroup είναι πλαίσιο που γεφυρώνει τον χρόνο από το μνημόνιο έως το δικό μας σχέδιο για την ανάπτυξη. Ακυρώνονται στην πράξη οι δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης για περικοπές. Ακυρώνονται στην πράξη οι μηχανισμοί που επιβάλουν τη λιτότητα όπως τα ασφυκτικά πρωτογενή πλεονάσματα».

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε πως ο λαός έχει μία κυβέρνηση που θα του λέει την αλήθεια και πρόσθεσε: 

«Χθες κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα αφήνοντας πίσω τη λιτότητα, τα μνημόνια και την τρόικα. Η διαπραγμάτευση τώρα μπαίνει σε ένα νέο ουσιαστικό στάδιο για τη μετάβαση από τις καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας στις πολιτικές της ανάπτυξης.
Θα πορευτούμε με αποφασιστικότητα με γνώμονα την αποκατάσταση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας. Θα πορευτούμε με σύμμαχο τον λαό. Ο κοινός μας αγώνας συνεχίζεται».

Διαβάστε ολόκληρο το διάγγελμα

Δείτε πως μετέδωσε το Newpost το διάγγελμα του Πρωθυπουργού.

Live bloging*


σχετικα αρθρα