Ικανοποίηση για την απόφαση του Eurogroup εξέφρασε ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ

Όπως τόνισε ο υφυπουργός από την Καβάλα όπου βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι, το χθεσινό αποτέλεσμα τον επιβεβαιώνει περίτρανα καθώς είχε εκφράσει την αισιοδοξία ότι στο τέλος της εβδομάδας θα επιτευχθεί σημαντική συμφωνία αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα ξέρει να διαπραγματεύεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση με το κεφάλι ψηλά στέλνοντας το μήνυμα στον γερμανικό άξονα «Σόιμπλε – Νταϊσελμπλούμ» ότι η Ελλάδα δεν μπορεί άλλο να ζει με μνημόνια λιτότητας.

Σημείωσε επίσης ότι η Ελλάδα πρότεινε στη συνεδρίαση του Eurogroup μέτρα που έγιναν αποδεκτά από τους εταίρους της στην Ε.Ε. τα οποία θα ανακουφίσουν σημαντικά τους Έλληνες πολίτες. 

Μάλιστα, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι στη κυβέρνηση «ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ τέλειωσαν οριστικά τα e-mail που υποδείκνυαν στην ελληνική κυβέρνηση τι πρέπει να κάνει και πώς να το κάνει όπως στην περίπτωση του e-mail Χαρδούβελη».

Ο υφυπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε και «στη διαφορά ανάμεσα στην Ισπανία και την Ελλάδα αναφορικά με την αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ λέγοντας ότι η Ισπανία κατάφερε και εισπράξει 7 δισ. ευρώ ενώ η Ελλάδα ούτε ένα ευρώ καθώς ήταν καταχωνιασμένη σε κάποιο συρτάρι του γραφείου Βενιζέλου».