Για «ανατροπή της προεκλογικής θέσης» της κυβέρνησης έκανε λόγο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Μάικλ Νούναν αναφερόμενος στο χθεσινό Eurogroup και σημείωσε πως εάν δεν είχε ληφθεί απόφαση το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας θα είχε σοβαρά προβλήματα.

«Η μεγαλύτερη απειλή για την Ελλάδα ήταν ότι το τραπεζικό σύστημά της θα παρέδιδε το πνεύμα την επόμενη Τετάρτη» είπε ο Νούναν σε δηλώσεις που έκανε στην ιρλανδική δημόσια τηλεόραση RTE, κατά το ετήσιο συνέδριο του κόμματος Fine Gael.

«Ήταν ο πρώτος γύρος συνομιλιών για να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα δεν θα καταρρεύσει την επόμενη εβδομάδα. Από τη στιγμή που θα βρεθούν σε ασφαλή χώρο για τους επόμενους τέσσερις μήνες, θα υπάρξει άλλος ένας γύρος συνομιλιών που θα περιλαμβάνει τη διαπραγμάτευση ενός τρίτου προγράμματος για την Ελλάδα» πρόσθεσε.

Παράλληλα επεσήμανε πως:

«Το πολιτικό πρόβλημά τους (σ.σ. της Αθήνας) είναι ότι πρόκειται για μια ανατροπή της εκλογικής θέσης τους. Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα στο τραπέζι που θα μπορούσε να θεωρηθεί παραχώρηση... Πλέον συμβιβάζονται και συμβιβάζονται σημαντικά»

«Αυτό που συμφωνήθηκε είναι μια διαδικασία που τους επιτρέπει να συνεχίσουν στη γραμμή του προγράμματος που έχουν ήδη», κατέληξε ο Νούναν.

TAGS