«Καλή λύση και καλό συμβιβασμό για την Αθήνα» χαρακτηρίζει τη  συμφωνία στο Eurogroup  ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ.

Σύμφωνα με τον κ. Σέλινγκ, η Αθήνα θα πρέπει να παρουσιάσει, μέχρι το βράδυ της Δευτέρας κατάλογο δεσμευτικών προτάσεων για μεταρρυθμίσεις, που θα εξεταστούν, και την Τρίτη, έπειτα από τηλεδιάσκεψη αναμένεται το Eurogroup να δώσει το «πράσινο φως», ενώ αν οι θεσμοί δεν καταλήξουν σε κάποιο συμπέρασμα, λέγοντας δηλαδή «όχι» στον κατάλογο αυτό, τότε θα υπάρξει άμεση σύγκληση του Eurogroup, αλλά ο ίδιος δεν πιστεύει πως θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Όπως ανέφερε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, σκοπός της παράτασης δεν είναι μια άνευ τέλους επέκταση του προγράμματος, αλλά να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός νέου προγράμματος και οι Ελληνες να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν προτάσεις, οι οποίες, εφ όσο ν γίνουν δεκτές από τους θεσμούς μπορούν να ενσωματωθούν στο νέο πρόγραμμα.

Πρόσθεσε δε, πως υπήρξε πάντα αυτή η σκέψη, πόσο ευέλικτο είναι το πρόγραμμα, και ήδη την περασμένη Τετάρτη «είχαμε φθάσει σχεδόν ακριβώς εδώ που βρισκόμαστε τώρα», τότε όμως υπήρχε ακόμη άρνηση, αλλά τώρα ήλθε η συγκατάθεση του Ελληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και έγινε μια πολύ μακρά τηλεδιάσκεψη με την ελληνική κυβέρνηση για να διαμορφωθεί η δήλωση, όπως έχει τώρα.