«Σε περίπτωση που εγκριθούν τα μέτρα που θα παρουσιάσουμε στους εταίρους η διαδικασία προχωράει αυτόματα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μετά το Κυβερνητικό Συμβούλιο που συνεδρίασε το απόγευμα με αντικείμενο την ενημέρωση για τις αποφάσεις του χθεσινού Eurogroup.

«Εάν δεν εγκριθούν» συνέχισε, «θα συγκληθεί νέο Eurogroup». Ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε αισιόδοξος, «είμαστε σχεδόν σίγουροι» είπε χαρακτηριστικά, πως τα μέτρα που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση θα εγκριθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου, πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ενημέρωσαν διεξοδικά για τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι υπουργοί κατά τις τοποθετήσεις τους επικρότησαν το «σημαντικό βήμα που έγινε με τη χθεσινή απόφαση, όπου για πρώτη φορά μια ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται και κερδίζει σημαντικά οφέλη».

Παράλληλα, το κυβερνητικό συμβούλιο απασχόλησε εκτενώς το ζήτημα του σχεδίου μεταρρυθμίσεων που θα κατατεθεί προς το Eurogroup από την κυβέρνηση, το αργότερο μέχρι το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας

«Συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα, πιστοί στη λαϊκή εντολή. Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει τη διαπραγμάτευση για να ανακτήσει ο ελληνικός λαός την αξιοπρέπειά του» σημείωναν κυβερνητικοί κύκλοι.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνομιλία του με δημοσιογράφους επεσήμανε πως «η κυβέρνηση είναι σε πλήρη συνεννόηση με τους εταίρους της. Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα καταρτιστεί η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις και τη Δευτέρα θα σταλθεί».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης είχε δηλώσει ότι «δεν είναι κάτι πολύπλοκο, είναι μια εύκολη διαδικασία».