Γράφει ο Βαγγέλης Βιτζηλαίος

Έντονες αναταράξεις προκαλεί στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση το άρθρο-βόμβα του ευρωβουλευτή Μανώλη Γλέζου με το οποίο εκφράζει σφοδρή δυσαρέσκεια για τη συμφωνία στο Eurogroup, με τις αντιδράσεις στελεχών να είναι ανάμικτες.

«Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό διότι συνήργησα σ΄ αυτή την ψευδαίσθηση» αναφέρει μεταξύ άλλων το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς προσθέτοντας ότι «πέρασε ένας μήνας και δεν έγινε πράξη η εξαγγελία κατάργησης της τρόικας» και σημειώνοντας ότι «όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση».

Το Μέγαρο Μαξίμου άμεσα εξέφρασε την ενόχλησή του για το άρθρο-βόμβα, σημειώνοντας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ότι εΕίναι πιθανόν ο Μανώλης Γλέζος να μην είναι καλά πληροφορημένος για τη σκληρή και επίπονη διαπραγμάτευση η οποία συνεχίζεται. Διαπραγμάτευση για την ανάκτηση της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης. «Την ώρα, λοιπόν, που η δύσκολη μάχη βρίσκεται σε εξέλιξη περιμέναμε μια πιο δίκαιη και νηφάλια αποτίμηση από ένα στέλεχος της εμπειρίας και της διαδρομής του Μανώλη Γλέζου» υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Τη διαφωνία του με τον ευρωβουλευτή εξέφρασε ο συνάδελφός του, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter τονίζει ότι «αγαπώ και σέβομαι τον Μ. Γλέζο, αλλά δεν συμφωνώ. Τούτη την ώρα χρειάζεται να είναι δίπλα και όχι απέναντι στην νέα κυβέρνηση και τον Τσίπρα».

Αντίθετα, ο Γιάννης Μηλιός, επίσης με «τιτίβισμα», δεν προχώρησε σε σχόλιο αλλά μοιράστηκε με τους χρήστες το ονοματεπώνυμο και το άρθρο του κ. Γλέζου. Με το άρθρο συμφώνησε και η ευρωβουλευτής, Σοφία Σακοράφα, η οποία τόνισε σε «τιτίβισμά» της τόνισε ότι «ο λαός έδωσε εντολή για ακύρωση του μνημονίου. Δεν έχουμε καμία πολιτική νομιμοποίηση για να πράξουμε το αντίθετο».

Όλα αυτά την ώρα που κλιμακώνονται οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για το περιεχόμενο της συμφωνίας στο Eurogroup.