Άστοχη και λανθασμένη χαρακτήρισε την παρέμβαση του Μανώλη Γλέζου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης. «Σέβομαι απόλυτα τον Μανώλη Γλέζο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι πάντα σωστές οι δηλώσεις του» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί κανείς να περιμένει ότι μέσα σε 3 εβδομάδες η νέα κυβέρνηση θα αλλάξει τα πάντα. «Ξεκινήσαμε από μια ασφυκτική κατάσταση χρονικά και από άποψη συνθηκών. Η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να πετύχει όσα δεν μπόρεσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις σε πέντε χρόνια, κάναμε ένα βήμα, βάλαμε τις βάσεις για τα επόμενα βήματα. Θέλει χρόνο, επιμονή, ενότητα και λαϊκή στήριξη» υπογράμμισε ο κ. Σακελλαρίδης. 

«Δείχνω κατανόηση στην αμηχανία της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί κατέρρευσε όλο το οικοδόμημα ππου είχε χτίσει και με το ποίο είχε πείσει ότι τα μέτρα λιτότητας είναι μονόδρομος» τόνισε ο υφυπουργός παρά των Πρωθυπουργώ. «Αν ήμουν στη θέση τους και ήθελα να κάνω προπαγάνδα, τα ίδια θα έλεγα» σημείωσε. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα σταλεί εντός της ημέρας στους δανειστές. Όπως είπε το σημαντικό είναι ότι πρόκειται για μεταρρυθμίσεις τις οποίες θα προτείνει η ελληνική κυβέρνηση, «αυτό που εμείς θεωρούμε με βάση το πρόγραμμά μας, μεταρρυθμίσεις που η ελληνική κυβέρνηση κρίνει ότι έτσι θα πάει μπροστά η ελληνική οικονομία και θα αποδίδουν κοινωνική δικαιοσύνη. Οι φόροι να κατανέμονται πιο δίκαια κοινωνικά και να μην πέφτουν στα συνήθη υποζύγια». 

«Η επιτυχία του Eurogroup είναι ότι δεν συζητάμε πλέον το email Χαρδούβελη με τα μέτρα που περιλάμβανε, αυτό έχει βγει από το τραπέζι» σημείωσε.  

Σχετικά με τη ρύθμιση των 100 δόσεων , η οποία θα περιλαμβάνεται στη λίστα των μεταρρυθμίσεων είπε ότι θα έχει δημοσιονομικό όφελος και όχι κόστος, ενώ σημείωσε ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έρθει ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια. Για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ είπε ότι θα γίει σταδιακά μέχρι το 2016. 

Στο ερώτημα τι θα κάνει η κυβέρνηση σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτή η λίστα των μεταρρυθμίσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «υπάρχει διαβούλευση και συζήτηση με τους εταίρους, με σκοπό να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις και να βρεθεί αμοιβαία επωφελής λύση που θα ικανοποιεί κυβέρνηση, εταίρους και κυρίως την ελληνική κοινωνία». 

Τέλος, εξέφρασε την πίστη και την ελπίδα ότι δεν θα υπάρχει κάποια επιπλοκή ή κάποιο πρόβλημα με τη λίστα των μεταρρυθμίσεων. «Περιμένουμε να επικυρωθεί σε τηλεδιάσκεψη του Eurogroup και αυτό είναι θετικό γιατί όταν συγκαλείται τηλεδιάσκεψη δείχνει ότι οι πιέσεις είναι μικρότερες» διευκρίνισε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης