Στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να παραδώσει έως το βράδυ η ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές θα περιλαμβάνεται η ρύθμιση των 100 δόσεων, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τα έσοδα.

Ο Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στο Mega, τόνισε ότι «είναι μέσα στη λίστα κι έχοντας υπόψη την παράγραφο, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί στη συμφωνία της Παρασκευής, η άποψή μου είναι ότι δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα. Αναφέρω τη συμφωνία γιατί κάποιοι είπαν ότι αυτό αποτελεί μονομερή ενέργεια και δεν θα γίνει αποδεκτή. Η φρασεολογία της παραγράφου λέει ότι “απαγορεύονται μονομερείς ενέργειες υπό την προϋπόθεση ότι δεν προκαλούν δημοσιονομικό κενό”, και αυτό δεν προκαλεί δημοσιονομικό κενό».

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι θα υπάρχουν κάποιες θέσεις οι οποίες θα συζητηθούν στις Βρυξέλλες και είναι δύσκολο μια απόφαση σαν αυτή των 100 δόσεων να μην γίνει αποδεκτή, γιατί «τα “όχι” πρέπει να έχουν λογική και στη συγκεκριμένη ενέργεια δεν έχει κάποια λογική εφόσον δεν έχει δημοσιονομικό κενό».

Την ίδια ώρα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος είπε ότι αν δεν γίνει αποδεκτή ρύθμιση των 100 δόσεων θα θα έχουμε "μαύρη τρύπα" 1,2 δισ. ευρώ.