Εν αναμονή των τελικών ελληνικών προτάσεων που κατατίθενται σήμερα και ενόψει της σχετικής ψηφοφορίας στη γερμανική βουλή, ο Βόλφγκαν Σόιμπλε έχει ξεκινήσει ήδη εκστρατεία πειθούς των γερμανών βουλευτών, οι οποίοι θα κληθούν στο τέλος της εβδομάδας να εγκρίνουν τη συμφωνία με την Ελλάδα. 

O γερμανός υπουργός Οικονομικών ξεκινά ήδη σήμερα Δευτέρα εκστρατεία πειθούς των βουλευτών ενόψει της ψηφοφορίας, όπως αναφέρει η εφημερίδα Handelsblatt

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle Προκειμένου μάλιστα να έχει περισσότερο χρόνο στη διάθεσή του, ο κ. Σόιμπλε ακύρωσε προγραμματισμένη συνάντηση με τον βρετανό ομόλογό του Τζορτζ Όσμπορν. 

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο του συγκέντρωσε χθες Κυριακή όλα τα απαραίτητα έγγραφα προκειμένου να αποσταλούν στους βουλευτές και να ενημερωθούν για τα ελληνικά σχέδια πριν οι ίδιοι κληθούν να αποφασίσουν.

Όπως σημειώνει η Handelsblatt μετά από πέντε χρόνια ευρωδιάσωσης ο Β. Σόιμπλε έχει συνηθίσει να «πουλάει» συμβιβασμούς στους βουλευτές. Αυτή τη φορά όμως, όπως εκτιμάται, η αποστολή του δεν είναι τόσο δύσκολη καθώς μαζί με την Άγκελα Μέρκελ κατάφεραν να περάσουν σχεδόν όλα τα σημεία τα οποία οι ίδιοι θεωρούν σημαντικά. 

Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με την εφημερίδα, το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά δεσμεύεται να ολοκληρώσει το τρέχον πρόγραμμα και να υπάρξει στη συνέχεια αξιολόγηση από τους τρεις θεσμούς. Επιπλέον η κυβέρνηση Τσίπρα υπόσχεται να μην αναιρέσει μεταρρυθμίσεις ενώ θα λαμβάνει χρήματα «βήμα προς βήμα», όπως αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι.