Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος 

Κοινή στάση σε αρκετά θέματα καταγράφεται για το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ. Τα δύο κόμματα συμφώνησαν και στο πρόεδρο της Δημοκρατίας που πρότεινε το Ποτάμι και στη γενική θεώρηση των πραγμάτων αναφορικά με τη διαπραγμάτευση. Ο επικεφαλής του Ποταμιού πήρε τηλέφωνο τον Ευάγγελο Βενιζέλο και συνομίλησαν για αρκετή ώρα πάνω στις κοινές ανησυχίες για το μέλλον της χώρας.

Και με τους δύο είχε επικοινωνήσει την προηγούμενη εβδομάδα ο Αντώνης Σαμαράς στην προσπάθεια του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας να συγκροτηθεί ευρωπαϊκό μέτωπο και οι δύο είχαν απαντήσει αρνητικά και στη συνέχεια ο ένας μετά τον άλλο συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αν και ο προεκλογικός αγώνας ήταν σκληρός με πολλές και βαριές κατηγορίες, η μετεκλογική κατάσταση φέρνει Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ πιο κοντά. Κοινή πεποίθηση σε πολλά στελέχη αποτελεί το γεγονός πως μπορεί να κληθούν κάποιο ή και τα δύο από τα κόμματα να συνδράμουν την κυβέρνηση σε δύσκολα νομοσχέδια που θα κληθεί να περάσει το επόμενο χρονικό διάστημα.

Πιο έμπειροι βλέποντας το μέλλον μιλούν και για ευρύτερη συνεργασία αν το επιτρέψουν οι εξελίξεις καθώς με την αναστάτωση που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό ουδείς μπορεί με ασφάλεια να προβλέψει το μέλλον.

Σε κάθε περίπτωση ανάμεσα σε Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ έχει ανοίξει δίαυλος συνεννόησης.