Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Θέλει να κλείσει όλα τα εσωτερικά μέτωπα και να προχωρήσει τάχιστα στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων ο Αλέξης Τσίπρας που συγκαλεί αμέσως μετά  την τυπική έγκριση από το Eurogroup της λίστας με τις προτάσεις της κυβέρνησής του, κοινοβουλευτική ομάδα και Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από το γεγονός ότι μέσα στο τριήμερο πολλά στελέχη του κόμματος, αλλά και της κυβέρνησης έσπευσαν να πάρουν αποστάσεις από τις κυβερνητικές επιλογές και να μιλήσουν για καθεστώς παραμονής στο μνημόνιο. Κυρίως διότι όπως φέρεται να είπε στους συνεργάτες του προτού καλά καλά κλείσει η συμφωνία με τους εταίρους η κυβέρνηση βρήκε απέναντί της όχι μόνο τους πολιτικούς της αντιπάλους όπως π.χ. η Νέα Δημοκρατία αλλά τον ίδιο της τον εαυτό. 

Οι δηλώσεις Γλέζου ενόχλησαν σφόδρα το Μαξίμου, ομοίως και η σπουδή της Σοφίας Σακοράφα να τον ακολουθήσει. Όμως δυσφορία προκάλεσε και η παρέμβαση του Γιώργου Κατρούγκαλου, δηλαδή ενός μέλους της κυβέρνησης που ακούστηκε να δηλώνει ότι εάν απαλειφθούν οι «κόκκινες γραμμές» ο ίδιος δεν μπορεί να παραμείνει στο υπουργείο. (Μία ημέρα μετά ο Κατρούγκαλος έσπευσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις παίρνοντας αποστάσεις από τις δηλώσεις Γλέζου). Ενόχληση προκαλεί και η συνολική συμπεριφορά του Αλέξη Μητρόπουλου ο οποίος συστηματικά διαφοροποιείται από το Μαξίμου και πλέον έφθασε σε σημείο να διερωτάται εάν τα μέτρα της συμφωνίας μπορούν να περάσουν από την κοινωνία. 

Η Αριστερή Πλατφόρμα πολύ πιο εκπαιδευμένη κομματικά έχει επιδείξει σχετική πειθαρχία παρά τις όποιες αντιρρήσεις της. Έτσι μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας τα στελέχη της ακολούθησαν στάση αναμονής αν και το Σάββατο έγινε συνεδρίαση των στελεχών του Ρεύματος στην Κουμουνδούρου. Εκείνος που παρεκτράπη της γραμμής ήταν ο Κώστας Λαπαβίτσας ο οποίος ζήτησε σύγκληση των οργάνων σχολιάζοντας με διάθεση εμφανούς κριτικής ότι το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης έχει εξαφανιστεί από τις προτάσεις της κυβέρνησης. 

Εξ αυτών των λόγων δεν αποκλείεται σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας να δώσει απαντήσεις στην κοινοβουλευτική του ομάδα και να ζητήσει από όλους ψυχραιμία και σύνεση προτάσσοντας τα επιχειρήματα της κυβέρνησης που επικεντρώνονται στην αναφορά πως έχουμε φύγει από το μνημόνιο.