Ικανοποιημένος από τη λίστα των μεταρρυθμίσεων, που έστειλε η κυβέρνηση στους εταίρους, εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Δημήτρης Στρατούλης δήλωσε:

Η βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι μέσα από αυτή τη λίστα να έχουμε εγγυήσεις ότι θα προχωρήσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης χωρίς καμία έκπτωση, όσον αφορά στις κοινωνικές πολιτικές, τις συντάξεις και τα μέτρα ενάντινα στην ανθρωπιστική κρίση. 

«Έχουμε τη λαϊκή εντολή και τη στήριξη του λαού να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα, το οποίο δεσμευτήκαμε προεκλογικά», τόνισε και πρόσθεσε:

Είναι θεμιτό να κατατίθενται απόψεις, από τις οποίες προκύπτουν ενστάσεις και επιφυλάξεις, σχετικά με τη συμφωνία.

«Είμαστε ένα κόμμα με εσωτερικές, δημοκρατικές διαδικασίες και αυτές θα τηρηθούν», υπογράμμισε ο κ. Στρατούλης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων σημείωσε πως η ρύθμιση των 100 δόσεων θα δώσει ανάσα στα ασφαλιστικά ταμεία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και πρέπει να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν. 

«Οι θεσμοί θα εγκρίνουν ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, που θα προτείνει η ελληνική κυβέρνηση. Θα είναι δικό μας και με βάση αυτές τις προτεραιότητες θα προχωρήσουμε», επεσήμανε.

Ο κ. Στρατούλης επανέλαβε ότι για το 2015 δεν θα γίνουν νέες μειώσεις στις επικουρικές και τις κύριες συντάξεις

Όπως είπε σε άλλο σημείο, τα έσοδα του Ιανουαρίου του ΙΚΑ ανήλθαν σε 958 εκατ. ευρώ, περίπου στα ίδια επίπεδα με τον Ιανουάριο του 2014 και τόνισε πως τα ασφαλιστικά ταμεία δεν αντιμετωπίζουν άμεσο πρόβλημα.