«Στον Μανώλη τον Γλέζο, μπορούμε να του συγχωρούμε πολλά. Νομίζω ότι κάνει λάθος. Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, έγινε ένα βήμα. Είναι συνεχής προσπάθεια αυτή», δήλωσε ο Γιάννης Μπαλάφας.

Μιλώντας στον Real Fm, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε:

Εγώ θεωρώ κάποιες διαφορές ή ενστάσεις, σε ένα βαθμό αναμενόμενες. Γίνεται κάτι πάρα πολύ σημαντικό αυτό το διάστημα. Υποθέτω ότι κάποιοι εξ υμών δεν είναι πλήρως ενημερωμένοι ή δεν έχουν καταλάβει ή δεν μπορούν να δουν τι ακριβώς συμβαίνει και κάνουν αυστηρή κριτική.

«Ο συμβιβασμός, δεν σημαίνει ότι περνάει 100% το δικό σου και μάλιστα σε ένα τελείως εχθρικό περιβάλλον. Καταφέραμε να κερδίσουμε πάρα πολλά πράγματα. Δεν είναι τυχαία αυτή η στήριξη του κόσμου», πρόσθεσε ο κ. Μπαλάφας.

«Καταφέραμε να βάλουμε τέρμα σε αυτή τη φάση, στους εκβιασμούς που έπεσαν στο κενό. Η παράταση της δανειακής σύμβασης που ήταν το βασικό μας αίτημα έγινε δεκτή και πετύχαμε αυτό που θέλαμε. Να μην απομονωθούμε, να μην έρθει ρήξη, έχουνε τραπεζική ρευστότητα και παίρνουμε μια ανάσα», τόνισε.

«Δεν έχουμε καβαλήσει κανένα καλάμι. Σούζα οι υπουργοί της κυβερνήσεως σε υπαλλήλους είναι αντιαισθητικό και απαράδεκτο. Επίσης, αποφύγαμε τα υφεσιακά μέτρα. Μέχρι παραμονή μας έλεγαν να μειώσουμε μισθούς να απελευθερώσουμε τις απολύσεις να συνεχίσουμε μειώσεις μισθών και συντάξεων. Μην υποτιμάμε το ότι βάλαμε ζήτημα των εξωπραγματικών πρωτογενών πλεονασμάτων. Και ένα ακόμα. Βάζουμε εμείς την ατζέντα. Μια χώρα περήφανη, όχι αλαζονική, αλλά αυτή καταρτίζει τις προτεραιότητες», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.