Έναν σύντομο αλλά ουσιαστικό διάλογο είχε ο πρωθυπουργός με τον Μίκη Θεοδωράκη, μπροστά στους δημοσιογράφους.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε τον μουσικοσυνθέτη στο σπίτι του και οι δυο τους συνομίλησαν σε πολύ φιλικό κλίμα.

«Στις μάχες χρειάζεται στρατηγική και μυαλό», είπε ο Αλέξης Τσίπρας για να λάβει την απάντηση του Μίκη Θεοδωράκη: «Εσύ είσαι ο Πρωθυπουργός της χώρας και εκφράζεις τη θέληση του ελληνικού λαού, αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει».

Μάλιστα ο Μίκης Θεοδωράκης εξέφρασε την έκπληξή του για τη μεγάλη λαϊκή υποστήριξη προς την κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «αυτό που υπάρχει είναι μια κυβέρνηση της Αριστεράς, με τη βούλα της Βουλής…».
 
Διαβάστε ολόκληρο τον διάλογο μεταξύ των δύο ανδρών.

Αλέξης Τσίπρας: Καλημέρα, είσαι καλά; Εσύ είσαι πολεμιστής…
Μίκης Θεοδωράκης: Περισσότερο από άλλους.
Αλέξης Τσίπρας: …και σαν παλιός πολεμιστής ξέρεις ότι στις μάχες χρειάζεται στρατηγική και μυαλό.
Μίκης Θεοδωράκης: Φυσικά.
Αλέξης Τσίπρας: Δεν πρέπει να πας να πέσεις στη φάκα του αντιπάλου, πρέπει να κάνεις και ελιγμούς στη μέση. Το πιο σημαντικό πολεμοφόδιο που έχουμε είναι η πλατιά εθνική λαϊκή ενότητα. Αυτό που έχει δημιουργηθεί εγώ δεν το περίμενα.
Μίκης Θεοδωράκης: Πρώτα απ’ όλα αυτό που υπάρχει είναι μια κυβέρνηση της Αριστεράς, με τη βούλα της Βουλής…
Αλέξης Τσίπρας: …και με μεγάλη λαϊκή υποστήριξη.
Μίκης Θεοδωράκης: …με μεγάλη διεθνή νομιμότητα, κανένας δεν μπορεί να πει τίποτα. Εσύ είσαι ο Πρωθυπουργός της χώρας και εκφράζεις τη θέληση του ελληνικού λαού, αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Αυτό ξεσήκωσε τον κόσμο, γιατί ο κόσμος έχει αίσθηση, κατάλαβε δηλαδή ότι είμαστε πολύ κοντά στη λύση του προβλήματος. Και αυτό που είπα χθες-προχθές, να έχουμε τη δύναμη στο nein που πρέπει να πούμε, στο όχι, δεν το στηρίζω απλώς… θα το συζητήσουμε μέσα. Είναι εφικτότερο περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είμαστε πάρα πολύ κοντά.
Αλέξης Τσίπρας: Θέλει καλή στρατηγική, θα στα πω αναλυτικά.